Asgari Ücrete 4000 TL Ara Zam 17.00'de Müjdelendi

Beklenen haber geldi. Asgari ücrete 4.000 TL ara zam az önce duyuruldu. Asgari ücret zammı için tarih verildi.

Asgari Ücrete 4000 TL Ara Zam 17.00'de Müjdelendi

Milyonlarca asgari ücretliydi heyecanlandıran açıklama saat 17.00'de geldi. Herkes heyecanlı ve merakla bu kararı bekliyordu. Nihayet açıklama yapıldı, asgari ücret zammı için tarih ve rakam belli oldu. Peki asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Asgari ücrete kaç TL zam yapılacak? İşte 2024 ara zamlı yeni asgari ücret miktarı…

8 milyon asgari ücretlinin gözü kulağı hükümetin yapacağı açıklamalara çevrildi. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam bekleyen milyonlarca çalışan için bir son dakika açıklaması az önce geldi. Asgari ücretliler için ilave zam gündemde. Emekliye temmuzda zaten zam kesin ancak bir süredir asgari ücretlinin durumu muallaktaydı. Son kararı verildi SGK uzmanı kulis bilgisini duyurdu. Asgari ücrete gelecek ara zam miktarı net olarak açıklandı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM TARİHİNİ VERDİ

Asgari ücretli Milyonlarca kişi için son dakika haberini SGK baş uzmanı İsa Karakaş duyurdu. Ekonomik sorunlarla baş etmekte güçlük çeken ve maaşları yetersiz kalan asgari ücretliler için zam tarihi belli oldu. SGK uzmanı İsa Karakaş AK Parti kaynaklarına dayandırdığı bilgilerde Temmuz ayında değil ancak Eylül ayında asgari ücret zammı olacağını bildirdi. Asgari ücretlilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çeken İsa Karakaş, Eylül ayından itibaren ilave zam yapılacağını sözlerine ekledi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete Eylül ayında gelecek ara zam Enflasyonun düşmesi ile gerçekleşecek nokta Çünkü uzmanlara göre Eylül'den itibaren enflasyon baz etkisiyle ciddi bir düşüş yaşayacak. Hükümet buradan yola çıkarak asgari ücretlinin durumunu iyileştirmek amacıyla ara zam yapacak. Asgari ücrete yapılacak ilave zam için rakamla netleşti. Alınan bilgiye göre 4.000 TL ek zam ile asgari ücret 21 bin ₺2'ye yükseltilecek nokta böylece bir anlamda asgari ücret açıklık sınırının üstüne de çıkarılmış olacak.

MİLYONLAR BU KARARI BEKLİYORDU

Milyonlarca asgari ücretle çalışan bu kararın alınmasını bekliyordu. Nihayet çalışanların umutlarını yeniden yeşertecek bir açıklama yapıldı. Eylül ayında yapılacak zammın önümüzdeki günlerde hükümet kanadından da duyurulması bekleniyor.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır
Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır
Tehlikenin ayak sesleri Tehlikenin ayak sesleri
12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek 12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek
Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli! Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli!
Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var
Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak  Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak 
3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti 3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti