Uğur Alkapar Posta Gazetesi

Yıldız Kenter belgeseli

Üniversite yıllarımda bir dernek aracılığıyla İstanbul’un farklı semtlerindeki ilkokul öğrencilerine hafta sonları Türkçe, İngilizce ve tiyatro dersleri veren bir organizasyona katılmıştım....

02 Şubat 2022 | 40 okunma

Üniversite yıllarımda bir dernek aracılığıyla İstanbul’un farklı semtlerindeki ilkokul öğrencilerine hafta sonları Türkçe, İngilizce ve tiyatro dersleri veren bir organizasyona katılmıştım. Okuldaki hocalarımız önce bize eğitim vermesi için bu işin profesyonellerini davet etmişti. Hocalarımızın bağlantıları o kadar iyiydi ki bizi tiyatro konusunda eğitmek için kim gelmişti biliyor musunuz? Yıldız Kenter! Sadece bir saatlik bir seminer vermiş olsa da o 60 dakika içinde yaşadıklarım bir ömür boyu aklımdan çıkmayacak.

Duruşu, konuşması, karizmasıyla karşımızda duran biz genç öğrencilere resmen yıldız çarpması yaşatmıştı. 2019’da aramızdan ayrılan Yıldız Kenter’in hayatını anlatan bir belgesel çekiliyor. Yönetmen Selçuk Metin. Temmuz ayında ENKA Sanat’ta prömiyeri yapılacak. Kenter’i hayatını değiştirdiği öğrencilerinden, ünlü oyunculardan dinleyeceğiz belgeselde. Ben o muhteşem kadını ekranda da olsa görmek için sabırsızlanıyorum.

ÖDÜNÇ MEMELER

Ozan Güven, Baba Tiyatro’nun sahnelediği ‘Taxim’ adlı oyunda kadın kılığında. Geçtiğimiz günlerde haberi her yerde çıktı. Peruğunu Matrix’in yönetmeni Lana Wachowski’nin saçlarına benzettim. Memeleri ise bir yerden tanıdık geliyordu da çıkaramıyordum!

Meğerse Ozan Güven bu protez memeleri, Youtube’da ‘Oralarda Neler Dönüyor Bir Bilsen’ programına ünlüleri konuk edip onları ‘drag queen’e çeviren Cake Mosq’tan almış. Aslında göğüs kanseri nedeniyle memesini kaybeden kadınlar ve sahne şovları için bu ürünleri tasarlayıp üreten ‘Titalarca’ya sipariş verilmiş ama yapımı uzun sürdüğü için provalara yetişmemiş. Bu nedenle Cake Mosq’a başvurmuşlar. O da yardıma koşmuş.

NEREDE BU ROBOTLAR?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 141 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma