Mehmet Coşkundeniz Posta Gazetesi

Kaçma kovalamasın, kovalama kaçmasın

İlişkiler dünyasındaki klişeleri kırmak, bazen atomu parçalamaktan zordur. Ama ne yazık ki bu klişeler sağlıklı ilişki kurmamızı engelliyor. Bunlara kafanızı takmadan...

08 Ağustos 2020 | 107 okunma

İlişkiler dünyasındaki klişeleri kırmak, bazen atomu parçalamaktan zordur. Ama ne yazık ki bu klişeler sağlıklı ilişki kurmamızı engelliyor. Bunlara kafanızı takmadan duygularınızı dilediğiniz gibi yaşamalısınız. Şimdi size dillere pelesenk olmuş bu klişeleri ve aslında ne anlama geldiklerini aktaracağım.

1. KAÇAN KOVALANIR

Yıl oldu 2020, hâlâ yüz yıl önce söylenmiş ve aslında hiçbir geçerliliği olmayan bir sözü kendimize düstur ediniyoruz. “Kaçan kovalanır” sözü, duygularına karşılık bulamayan ya da karşılık bulsa da aynı yoğunluğu ilgi duyduğu insanda göremeyen kişilerin uydurduğu bir teselli cümlesi, hepsi o kadar. Bilin ki aslında o kişi sizden kaçmıyor. Sadece sizin ondan hoşlandığınız kadar o sizden hoşlanmıyor, sizinle aynı beklentileri paylaşmıyor. Siz onun taktik olduğunu sanıyorsunuz ama değil. Yani “Bu taktiği ben uygulayayım da beni kovalasın” derseniz fena halde şapa oturursunuz.

SONUÇ: Kaçma kovalamasın, kovalama kaçmasın.

2. İLK AŞK UNUTULMAZ

Sadece ilk aşk değil, hiçbir aşk unutulmaz. Unutmayız, sadece yeni duruma alışıp hayatımıza devam ederiz. Ne yani, bunca kişi ilk aşkını unutmuyor diye, hayatını bambaşka bir şekilde düzenlemişken o ilk sevgili çıkıp geldiğinde her şeyi bırakıp ona mı koşacak yani? Tabii ki böyle bir şey olmayacak. Bu söz sadece ilk aşkın ne kadar özel olduğunu anlatıyorsa olumlu. Ama bunun üzerine bir de, “Esas aşk, ilk aşkındır. Diğerleri onun taklididir” gibi bir başka saçma klişe ile besleniyorsa vay halinize. O zaman yaşadığınız aşkın tadını asla çıkaramazsınız.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 368 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 847 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 380 Okunma