Mehmet Coşkundeniz Posta Gazetesi

Aile Danışmanı İrem Hattat: Pandemi sırasında cinsel hayatı sorunlu olan çiftlerin sayısı sorunsuz olanları geçti

Pandemi, alışkanlıklarımızı, sosyal hayatımızı değiştirdiği gibi ilişkilerimizi de derinden etkiledi. “Mühim olan aşkımız, o da bitti şaşkınız” sözü ne yazık ki...

20 Kasım 2021 | 235 okunma

Pandemi, alışkanlıklarımızı, sosyal hayatımızı değiştirdiği gibi ilişkilerimizi de derinden etkiledi. “Mühim olan aşkımız, o da bitti şaşkınız” sözü ne yazık ki gerçek oldu. Özellikle cinsellik konusunda yaşanan problemler çiftlerin en büyük sorunu haline geldi. Bu konuyu Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı, Aile Danışmanı İrem Hattat ile konuştuk. Ortaya çıkan tablo pek iç açıcı olmasa da İrem Hanım, bu durumun düzelebileceğini söylüyor.

Prof. Dr. Neşe Hattat ile Prof. Dr. Halim Hattat’ın kızı olan İrem Hattat, cinsel fonksiyon problemleri konusunda uzman olan Hattat Kliniği'ni yönetiyor.

Pandemi ilişkilerimizi, evliliklerimizi de değiştirdi. Bu değişim cinsel hayata nasıl yansıdı?

Maalesef son derece olumsuz... İtalya’da bu yıl konuyla ilgili yapılmış tüm araştırmaları özetleyen bir makale yayınlandı ve COVID-19'unn erkek üreme sistemine yaptığı olumsuz etkiler ortaya kondu. Çiftler arasındaki çatışmalar, stres, depresif ruh hali gibi psikolojik belirtiler, pandeminin ilişkilere olumsuz yansıdığını gösteriyor.

Bütün bunların üzerine pandemide sosyal anlamda ilişkide özen göstermeyi bırakmak, belirli bir monotonluğu takip etmek, cinselliği ve ilişkiyi ‘oldu, bitti’ anlayışıyla kabul etmek, kalite aramamak gibi pek çok sorun ilişkileri etkiledi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 361 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 377 Okunma