Latif Erdoğan Yeni Akit Gazetesi

Genç garsonun FETÖ anısı

Bir restoranda garson olarak çalışıyormuş. Beni görünce yanıma geldi. Senelerdir içimi kemiren bir konuyu sizinle görüşmek istiyorum, dedi. Buyur, anlat, dedim. Anlattı: “2013 yılında, Kuzey Irak’ın...

03 Mart 2018 | 1.314 okunma

Bir restoranda garson olarak çalışıyormuş. Beni görünce yanıma geldi. Senelerdir içimi kemiren bir konuyu sizinle görüşmek istiyorum, dedi. Buyur, anlat, dedim. Anlattı:

“2013 yılında, Kuzey Irak’ın Erbil şehrinde 11 ay kadar kaldım. Oranın bilinen bir restoranında çalışmak için oradaydım. Söz konusu restoranın ortaklarından biri Şivan Perwer’di. Sık olmasa da gelir, dışarıdan gelen misafirlerini burada ağırlardı.

O yıl Diyarbakır’da bir miting düzenleneceği söylenmişti. Mitinge dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı söyleniyordu. İbrahim Tatlıses’le Şivan Perwer düet yapacaklardı. Şivan Perwer önce isteksizdi. Fakat FETÖ örgütünün Erbil sorumlusu devreye girerek onu ikna etti.

FETÖ elemanları, bulunduğum restoranda her gün gruplar halinde yemek organizasyonu düzenlerlerdi. Yediden yetmişe her yaş grubunda insan bu organizasyonlara dahil edilirdi. Yani anaokulu öğrencilerinden oralarda çalışan ne kadar örgüt üyesi varsa hepsini kapsardı.

Tanışma faslında sırası gelen ayağa kalkar, adını soyadını, nereli olduğunu, ne iş yaptığını bir bir söylerdi. Restoranın müdürünün adı da Fetullah’tı. Sanırım bizi tercihlerinin bir sebebi de buydu.

Bir gün müdürüm, üst düzey cemaat üyelerinden altı kişilik bir grubun geleceğini söyledi ve onlarla benim ilgilenmemi istedi. Altı kişilik grup öğle yemeğine geldiler. Masalarını ben hazırladım ve ilgilenmek üzere de masaya yakın bir yerde bekledim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç zulmet - Üç nur - O fotoğraf 27 Nisan 2024 | 521 Okunma İran meselesi 20 Nisan 2024 | 496 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 407 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 589 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 184 Okunma