Latif Erdoğan Yeni Akit Gazetesi

Bayramdır bayramınız mübarek olsun

Bir bayramı daha idrak etmiş bulunuyoruz. Rahmet endazeli, muştu muhtevalı konuşmaların, sohbetlerin, yazıların hale hale gönüllere, kalplere, ruhlara inşirah salması gereken bir vakt-i merhunundan bahsediyoruz. Ne ki, yıllar hatta...

02 Eylül 2017 | 178 okunma

Bir bayramı daha idrak etmiş bulunuyoruz. Rahmet endazeli, muştu muhtevalı konuşmaların, sohbetlerin, yazıların hale hale gönüllere, kalplere, ruhlara inşirah salması gereken bir vakt-i merhunundan bahsediyoruz. Ne ki, yıllar hatta asırlar var ki, bayram bize bu neşveyi, bu huzuru, bu mutluluğu vermez olmuştur.

Zaman şeridine takılı gelişiyle bayram her zamanki bayramdır; fakat bayramı idrak edenlerin hal ve keyfiyetlerinde, öncekilerle aramızda aşılması çok zor uçurumlar vardır. Bu sebeple de onların idrak ettikleri bayramlar bayram iken, aynı gün ve aynı saatler bizim için sıradan günler gibi, zarf ve mazrufa kıymet kazandıran değerlerden oldukça nasipsiz geçip gitmektedir. Yine de bayramsa bayramınız mübarek olsun..

Arakan’da Müslüman kanı, denizleri, karaları, dereleri kızıl renge boyarken, öldürülmüş bir bebenin masum cansız bedeni, ölmüş vicdanların, mühürlenmiş kalplerin, merhameti silinmiş yüzlerin yekunundan ibaret insanlık kalıntılarını deruni bir bakışla seyrederken; ürpermeyen kalp, yaşarmayan göz, duaya kilitlenmemiş dudak ve dil taşıyan özden uzak insanlardan ve Müslümanlardan isek eğer, bayramsa bayramınız mübarek olsun..    

Açlık, kıtlık ve hastalıklarla boğuşan milyonlar karşısında; sağlık, bolluk ve sıhhat içinde mütrefin hayatı yaşamaya alışmış; insanlarla paylaşacağı bütün infak unsurlarını unutarak sadece kendi haz ve menfaatlerinin girdabına gömülmüş kişilerden isek; ve idrak ettiğimiz bayramların infak ile, paylaşım ile ilgili uyarıcı yönlerinden bir türlü nasiplenemiyorsak eğer, bayramsa bayramınız mübarek olsun..

Alem-i İslam’a rahmet su gibi

Aksın bayram olsun bayramlarınız

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç zulmet - Üç nur - O fotoğraf 27 Nisan 2024 | 521 Okunma İran meselesi 20 Nisan 2024 | 496 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 407 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 589 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 184 Okunma