Fikret Bila Hürriyet Gazetesi

Ankara’nın nabzı

İsrail dışında dünyanın ve bölgenin önde gelen devletlerinin karşı çıkmasına rağmen, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumu yaptırdı. Kuzey...

02 Ekim 2017 | 983 okunma

İsrail dışında dünyanın ve bölgenin önde gelen devletlerinin karşı çıkmasına rağmen, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumu yaptırdı.

Kuzey Irak’ta olduğu gibi, Ankara’da ve dünyanın önemli merkezlerinde bu olayın yankılarını en iyi izleyen ve yansıtan yine Hürriyet Dünyası oldu.

Barzani’nin bağımsızlık referandumuna en sert ve en kararlı karşı çıkan başkentlerin başında Ankara geliyordu. Referandumun yapılmasıyla birlikte Ankara düğmeye bastı ve arka arkaya kararlarını uygulamaya koydu.

Ankara büromuz, yeni Kuzey Irak politikasının oluşumu, uygulanması ve gelecekte alınacak önlemleri ve izlenecek yöntemi çok yakından takip etti, perde arkalarıyla birlikte en sağlıklı bilgilere ulaştı.

Bu bilgilere dayanarak Kuzey Irak ve Suriye’deki gelişmeler konusunda Ankara’nın nabzının nasıl attığını paylaşalım.

Söylenmesi gerekenlerin başında, Türkiye’nin, Kuzey Irak referandumu sonrasında, bu olayın birinci dereceden ilgilendirdiği komşu ülkelerle koordinasyon içinde hareket etmeyi tercih ettiğidir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Taşla İki Kuş 06 Mayıs 2024 | 15 Okunma Uygulanmayan Anayasa 01 Mayıs 2024 | 155 Okunma İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 860 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 124 Okunma