Doğu Perinçek Aydınlık Gazetesi

Savaşan ve yürüyen Cumhuriyet

Cumhuriyet basmakalıp laflarla anılamaz. Hele bugün! Cumhuriyet törenlerinin ötesinde, savaşan ve yürüyen bir Cumhuriyet var. CUMHURİYETİ CUMHURİYET YAPAN KURUMLAR Cumhuriyeti yıkmak isteyenler de sözümona...

29 Ekim 2017 | 163 okunma

Cumhuriyet basmakalıp laflarla anılamaz. Hele bugün!

Cumhuriyet törenlerinin ötesinde, savaşan ve yürüyen bir Cumhuriyet var.

CUMHURİYETİ CUMHURİYET YAPAN KURUMLAR

Cumhuriyeti yıkmak isteyenler de sözümona “Cumhuriyetçi” oldular. Cumhuriyete karşı “Cumhuriyet” bayrağı sallayarak savaşıyorlar. İstiklâl Mahkemelerine karşılar, Devrim Kanunlarına düşmanlar ama “cumhuriyetçiyiz” diyorlar.

Cumhuriyeti cumhuriyet yapan kurumlar vardır. İstiklâl Mahkemeleri ve Devrim Kanunları o kurumlar içinde özel bir yere sahiptirler.

İSTİKLAL MAHKEMELERİ

Her kurtuluş savaşı aynı zamanda iç savaştır. “Aslolan iç cephedir” der Mustafa Kemal Paşa. Savaşın temel kuralıdır: Arkadan vurulursan, karşındaki düşmanla savaş zora girer. İçteki düşman, karşımızdaki düşmanın koludur.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 108 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.634 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 998 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 242 Okunma