Deniz Zeyrek Hürriyet Gazetesi

Tillerson’ın Türkiye dosyasındaki son durum

En son G20 zirvesinin yapıldığı Hamburg’dan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e oradan da İstanbul’a geçti. İstanbul’dan sonraki durağı ise Katar krizinde arabuluculuk rolü üstlenen...

13 Temmuz 2017 | 3.320 okunma

En son G20 zirvesinin yapıldığı Hamburg’dan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e oradan da İstanbul’a geçti. İstanbul’dan sonraki durağı ise Katar krizinde arabuluculuk rolü üstlenen Kuveyt’ti.

Tillerson, Dünya Petrol Kongre’si için geldiği Türkiye’de en üst düzeyde ağırlandı, ikili temaslar da yaptı. Bu temasların en önemlisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeydi. Kendi ifadesine göre, göreve geldiğinden beri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üç seferde toplam 6 saat görüştü. Yine kendi ifadesine göre son görüşmenin tonu, önceki iki görüşmenin tonundan daha yumuşaktı.

Hürriyet Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel’in Aktardığına göre, Tillerson, Türkiye’de çalışan Amerikalı diplomatlara Erdoğan ile görüşmeyi aktarırken şu yorumu yaptı:

“Türkiye ile ilişkilerimiz bir süredir sıkıntılı. Umut ediyorum ki ilişkileri tamir etmeye başlıyoruz.”

Aynı Tillerson, Mart ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde, birbirinden netameli konular art arda sıralanınca, “bunlar zor konular, görüşmeler sürüyor” demişti.

Peki bu zor konular hangileriydi ve Mart ayından bugüne geçen üç buçuk ayda son durum ne oldu? Tek tek bakalım:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mehmet harikalar diyarında! 20 Mayıs 2024 | 1.628 Okunma 'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.527 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 743 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 775 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.668 Okunma