Deniz Zeyrek Hürriyet Gazetesi

Çocuklar ne kadar güvende?

Dün,  çatışmaya giren şirket çalışanlarından birinin “çocuk tacizcisi” çıktığını öğrendik. Yani, bir okul servisi işine “küçük çaplı bir mafya...

08 Eylül 2017 | 176 okunma

Dün,  çatışmaya giren şirket çalışanlarından birinin “çocuk tacizcisi” çıktığını öğrendik. Yani, bir okul servisi işine “küçük çaplı bir mafya yapılanması”, ”silah”, “çatışma”, “ölü ve yaralılar” olması yetmiyormuş gibi bir de “çocuğa cinsel taciz” vakası eklendi.

BİR ÇIRPIDA 12 SABIKALI ŞOFÖR

Eğitim çağındaki çocuklarımızın ne tür risklerle karşı karşıya olduğunu, ancak bu ve benzeri olaylarla ve arkasında yatan gerçeklerle yüzleştiğimizde görebiliriz.

“Cinsel taciz sabıkası olan biri nasıl okul servisi şoförü olur” diyor olabilirsiniz. Şimdi yazacaklarımı okuduktan sonra siz karar verin.

Yer, nüfusu 1 milyon 400 bin civarında olan bir ilimiz. İlin emniyet teşkilatı “okul polisi” uygulamasını titizlikle sürdürüyor. Dava dosyalarına da yansıyan olaya göre, bir okulun önünde devriye gezen okul polisi, öğrencileri indirdikten sonra kapıları kapatıp park yerine geçen bir servis aracının içinden çığlık sesleri geldiğini fark ediyor. Kapıyı açıyor ve servis şoförünün bir erkek çocuğu istismar etmeye çalıştığını görüyor.

Gözaltına alınan şoför evli ve iki çocuk babasıdır. “Çocuğa cinsel istismar” suçundan sabıka kaydı var. Şahsın ayrıca bir “pedofil” (sübyancı) olduğu tespit ediliyor. Sorguya bizzat giren il emniyet müdürünün talimatıyla şehirdeki bütün servis şoförlerinin sabıka kaydı taranıyor. 12 servis şoförünün “çocuğa cinsel istismar” sabıkası çıkıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yazışmalar yapılıyor ve o günden sonra servis şoförü olacak herkesin önce polis tarafından araştırılması kararlaştırılıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mehmet harikalar diyarında! 20 Mayıs 2024 | 1.803 Okunma 'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.527 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 743 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 776 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.668 Okunma