Opet, Sırp enerji şirketi Knez’i 115 milyon dolara almak istiyor

Geçtiğimiz haftalarda Türk tekstilcilerinin dağılan Yugoslavya’nın en büyük ülkesi Sırbistan’a yatırımlarını artırdığını sizlerle paylaşmıştık. Tekstilden sonra...

Geçtiğimiz haftalarda Türk tekstilcilerinin dağılan Yugoslavya’nın en büyük ülkesi Sırbistan’a yatırımlarını artırdığını sizlerle paylaşmıştık. Tekstilden sonra şimdi de Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden Koç ailesi ile Öztürk ailesinin ortak olduğu Opet, rotasını Belgrad’a çevirdi.

Geçmişte Bulgaristan’a giren ve başarısızlığa uğrayarak istasyonlarını devreden Opet, Sırbistan’ın en büyük ikinci akaryakıt şirketi Knez Petrol ile görüşüyor. Rusça başta olmak üzere Slav dillerinde Knez kelimesinin karşılığı “kral, prens” olarak biliniyor. Opet bir anlamda Knez’i alırsa Sırbistan’ın enerjideki yeni kralı oluyor.

Geçen hafta Opet’in Yönetim Kurlu Başkanı ve kurucusu Fikret Öztürk, Belgrad’a giderek görüşmelere başladı. Sırbistan’ın en önemli gazetelerinden Vecerrne Novosti de Fikret Öztürk’ün Knez Petrol’ün sahibi Srdjan Knezevic ile görüştüğünü ifade ediyor.

Görüşmelerde Fikret Öztürk’ün Knez Petrol için 115 milyon dolar ödemek istediği kaydediliyor. Resmi imzaların ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belgrad’a ağustos ayının ortalarında gerçekleştireceği ziyarette atılacağı vurgulanıyor.

Sırbistan’ın en büyük ikinci akaryakıt şirketi olan Knez Petrol’ün ülke geneline yayılmış 27 şehirde 85 istasyonu bulunuyor. Şirketin çalışan sayısı ise 1.500…

Anlaşma tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ikinci akaryakıt şirketi olan Opet, Sırbistan’ın en büyük ikinci şirketini bünyesine katacak. Bu Opet’in Avrupa’daki ikinci seferi olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 469 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar