İgor hokkabazlık yapmazsa Galatasaray kazanır!..

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu ve mutlu olsun"Efendim Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimali.. Efendim Avrupa Ligi'nden bile düşme tehlikesi" diye zorlama hesaplara gerek yok..El Classico gibidir, Türkiye Derbisi...

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu ve mutlu olsun

"Efendim Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimali.. Efendim Avrupa Ligi'nden bile düşme tehlikesi" diye zorlama hesaplara gerek yok..
El Classico gibidir, Türkiye Derbisi de..
Puan durumu ne olursa olsun, gündem oluşturur..
O gün, işte bu gün!.
Gene de ihtimallerle başlayalım lafa!.
Derbi, Ali Sami Yen'de. Yani Galatasaray'ın sahasında..
Dursun Özbek felaketinin son şansı.. Yenilirlerse İgor'un kellesini almak onları kurtarmaz.. Kongreyi geç, Divan'da bile kimsenin sormaya bakmaya teşebbüs etmediği öyle kirli çamaşırlar, Ada ve saklanan denetim raporları, "Efendim temelleri sağlamlaştırıyoruz" diye adeta bedava elden çıkarılan Riva ve Florya, "Faiz ödemesinden kurtulmak" diye 500 milyonluk garanti senedinin 360 milyona kırdırılması ve ardından hala "Faiz borcu ödüyoruz. Kulüp battı" ağlamaları, Divan Toplantısının, camiadan kaçırma uğruna, basına ve hatta kulüp kongre üyelerine kapalı yapılmasının hesabı gibi konular, sorulmadıysa bugüne dek, derbi öncesi Dursun'a kızıp takıma zarar vermemek içindir.
Fener?. Orda da kritik bir durum var.
Fener'in bu yıl tek kupa ihtimali var.. Türkiye Kupası.. Onun için de çarşamba günü, kalan son zorlu rakip Başakşehir ile oynayacak.
Aziz Yıldırım ve Dick Advocaat için Başakşehir maçı da çok önemli yani..
Bu maçı derbinin önüne alır, çarşambayı pazardan düşünmeye başlarlar mı, bilemem.
Başlarlarsa da, şaşmam..

***

İki takımın da elindeki kadroya bakıyorum ve favorimi söylüyorum..
"Galatasaray!."
Sarı kırmızılı kadroda bir hocanın düşüneceği, A, B, hatta C planlarına uygun oyuncular var.. Yerlerinde en iyiler olmasa bile, var işte..
Fener'in kadrosu ise kısıtlı.. Hele bazı noktalarda..
Yani 18 iyi seçilir, iyi bir 11, iyi bir taktikle sahaya sürülürse, favori Galatasaray..
Ama bu üç "İyi"nin önünde bir sis perdesi var..
Ne yapacağını, sanırım kendisinin bile bilmediği İgor Tudor..
Kariyerinde Küçük Takım Hocalığı dışında deneyimi olmayan biri, hem de Galatasaray'ın sahasındaki derbide, tıpkı Başakşehir karşısında olduğu gibi hokkabazlıklara kalkışırsa, öyle bir sonuç ortaya çıkar ki, o ünlü 6-0 bile tarih olur..
Kalkışır mı?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar