Bir yanda Mars’a bilet.. Öte yanda..

Yasemin benden evvel bakmış, Su Dünyası/ Water World adlı, albüm formatında basılmış kitaba.. Getirdi önüme koydu. Sayfaları çevirmeye başladım..Yani bu nasıl bir dünyadır.. Bir ucunda insanlar Mars'a...

Yasemin benden evvel bakmış, Su Dünyası/ Water World adlı, albüm formatında basılmış kitaba.. Getirdi önüme koydu. Sayfaları çevirmeye başladım..
Yani bu nasıl bir dünyadır.. Bir ucunda insanlar Mars'a gitmek için bilet alıyorlar.. Öte yanda başka insanlar taş devrini yaşıyorlar..
Hasan Cem Araptarlı gitmiş, görmüş, yaşamış ve olağanüstü fotoğraflarla bize getirmiş o dünyayı.. "A4 Ofset Matbaacılıık yayını kitabı bulmanız zor.. Bazıları için almak da zor olabilir" diye düşündüm ve de gene düşündüm ki, "Bu yaşam tarzından, bu insanlardan hepiniz haberdar olmalısınız."
Pazarın tek yazısı olarak seçtim ki, fotoğraflara geniş yer ayırayım ve siz bir tatil gününüzü, keyifle geçirin, düşünerek keyiflenin istedim..
Yaşadığımız tatsız günlerden bir kaç dakika ayırarak..
Hasan Cem Araptarlı'nın "Okyanus ortasında unutulmuş insanlar.. Su Çingeneleri" dediği insanları tıpkı benim gibi şaşkınlıklar içinde tanıyacaksınız. Malezya'da bir yer, ama Malezyalılar bile pek bilmiyor onları.. Hele dillerini kendilerinden başka bilen yok..
Pardon.. Ben anlatmayayım, sözü Araptarlı'ya bırakayım, o anlatsın!.

***

Sonunda, Bintang Biru karşıdan göründü. Kelimenin tam anlamıyla okyanusun ortasına kurulmuş karayla hiçbir bağlantısı olmayan, üflesen uçacaklar gibi birbiri ardına dizilmiş 25-30 kulübeden oluşan, fantastik çocuk kitaplarına yaraşır bir köy..
Meraklı kalabalığa yaklaşırken, fotoğrafçı refleksiyle gördüğüm her şeyi çekmeye başlayıp, yarım ay şeklinde dizilmiş evlerin iç tarafına ulaştığımızda, makineyi indirip, "Sonra çekerim, bu anı doyasıya yaşamak istiyorum" dediğimi hatırlıyorum! Bütün bildiklerimi bir kenara bırakarak gezmem gereken bir masal ülkesi burası...
Çocukların hemen hepsi suda. Evlerin alt kısımlarına, taşıyıcı kazıkların arasına kurulmuş ipten salıncaklarda sallanıp sallanıp, kahkahalarla okyanusa atlıyor, oynayacak bir şeyler topluyor, sebepsiz yere koşturuyor, çocuk olmanın hakkını veriyor. Yaşça daha küçük olanları, ilk okyanus araçları olan leğenlerinin içinde, hayatı keşfettikleri meraklı bir 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar