Ya Türk kızlarının şortla dolaşma özgürlüğü Savcı

Abdullah Çakıroğlu adlı biri, halk otobüsünde, ayakta duranların tutunduğu bara iki eli asılıp havada sallanıyor ve pencere kenarında oturan bir genç kıza, uzakdoğu vuruşu uçan tekme atıyor. Sonra da...

Abdullah Çakıroğlu adlı biri, halk otobüsünde, ayakta duranların tutunduğu bara iki eli asılıp havada sallanıyor ve pencere kenarında oturan bir genç kıza, uzakdoğu vuruşu uçan tekme atıyor. Sonra da otobüsten inip kayboluyor.
Otobüs güvenlik kamerası görüntülerinden belirlenip 24 saat içinde yakalanıp savcılığa sevk ediliyor.
Cumhuriyet savcısına verdiği ifade şöyle..
"Ben vücutta açık gördüğüm yerlere tekme atarım. Giyimini beğenmediğim insanları döverim. Devlet bunlara (Şort ve mini giyenlere) ceza vermiyor. Devlet bunları cezalandırmalı.." ..Ve Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mahmut Nedim Uygur, kendini devlet yerine koyup, ceza kesen Çakıroğlu'nu serbest bırakıyor. Karar..
"Çakıroğlu hakkında 'Basit yaralama' suçundan işlem yapılırken, suçun tutuklanmayı gerektirir bir suç olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılmasına.." Yani hukuksal durum..
Çakıroğlu'nun işlediği suçun cezasının alt sınırı 3 yılın altında olduğu için tutuklanmasına gerek yok..
Oysa ortada sadece hukuki değil, önemli sağlık unsurları da var..
"Çakıroğlu'nun, Bipolar duygu durum bozukluğu' adlı ruh hastalığı var. Yani manik depresif.. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 gün yatılı tedavi görmüş, yakınlarının isteği üzerine tekme olayından kısa bir süre önce hastaneden taburcu edilmiş.
Daha önce de hastanede yatılı olarak 2 kez daha tedavi görmüş. Devamlı ilaç alması gerekiyor. Almadığı zaman tehlikeli.." Yani, hukuken ceza alt sınırı 3 yılın altında bile olsa, serbest bırakılmaması ve ruh hastalıkları hastanesine gözetimli sevk edilmesi gerekiyor.
Onu dahi yapmıyor, Nöbetçi Savcımız..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar