Kafamdaki “Karmakarışık” düşünceler!.

Volkan Babacan- Şener, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin- Hakan Çalhanoğlu, Ozan, Oğuzhan Özyakup, Selçuk İnan, Arda- Burak.Şimdi bu takımdan, Şener'in yerine Gökhan Gönül'ü, Serdar Aziz'in yerine Mehmet Topal'ı...

Volkan Babacan- Şener, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin- Hakan Çalhanoğlu, Ozan, Oğuzhan Özyakup, Selçuk İnan, Arda- Burak.
Şimdi bu takımdan, Şener'in yerine Gökhan Gönül'ü, Serdar Aziz'in yerine Mehmet Topal'ı koyun.. Ne çıkar ortaya..
Fatih Terim'in başta ben, hemen tüm medya tarafından yerden yere vurulan 3-5-1, Fransa dizilişi.. Bakınca görüyorsunuz.. İki zorunlu değişiklik var. Biri.. Sağ bekin esas sahibi Gökhan artık sakat değil, takımda.. Yer onun çünkü.. Ama bu defa da stoper Serdar Aziz sakat.. Onun yerine de tepeye yazdığım takımın yedeği Mehmet Topal girmiş..
Ötesi.. Ötesi Fatih Terim'in inandığı oyun şekline göre seçilmiş ayni adamlar..
Peki, gene başta ben, Terim'in kanat adamsız, bol orta saha adamlı diziliş ve bu dizilişle oynadığı futbolu yerden yere vurmadık mı, Fransa'da?.
Madem haklıydık, bir kez daha başa dönüyorum.. Konya'daki o takımı ve oyunu niye eleştirmedik de, tam tersine alkış tuttuk?.
Çünkü o takım, o gün, yani 6 Eylül 2015'te, o takım Konya'da, Hollanda gibi bir Avrupa devini 3-0 yenmişti. Bu laf ola bir galibiyet de değildi. Nerdeyse elenmiş, tüm umudunu yitirmiş görünen Türkiye'nin kaderini değiştiren ve play-off'a bile gerek kalmadan, Fransa'ya gitme hakkını kazandıran dönüş o maçla başlamıştı.. "Biz 'Bitti' demeden bitmez" dedirten maçın takımıydı o!.
Terim, aşağı yukarı ayni takım ve ayni oyun sistemi ile Zafer"i getirmedi mi, eleme maçlarında?. Milli takımı play-offsuz, Avrupa'ya götürmedi mi?.
O zaman, nasıl oluyor da "Ayni takım, ayni düşünce" bu defa "Şapkadan tavşan çıkarmak" bu defa "Futbol mühendisliği" ithamlarına sebep oluyor?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 276 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 605 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 358 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar