Bu bir mektup değil, belgedir!..

Alman Parlamentosu'nun bir yerlerden işaret almış gibi, apar topar ve ittifakla aldığı "Soykırım" kararının, en çok Türk vatandaşı Ermeni dostlarımı sıkıntıya sokacağını...

Alman Parlamentosu'nun bir yerlerden işaret almış gibi, apar topar ve ittifakla aldığı "Soykırım" kararının, en çok Türk vatandaşı Ermeni dostlarımı sıkıntıya sokacağını yazmıştım. Tanıdığım ve çok sevdiğim Patrik Mutafyan'a vekalet eden, gene tanıdığım Aram Ateşyan, karar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı. Tamamını hiçbir gazetede görmedim.. Oysa bir mektup olmanın ötesinde belge niteliğindeki bu satırları, hepimizin okuması, hatta kesip saklaması gerekiyordu. Bu yüzden tamamını sütunlarıma almaya karar verdim.
Okuyun.. Alman Meclisi'ne, tasarıyı hazırlayıp sunan Yeşiller'in lideri Cem Özdemir başta, "Kabul Oyu" için el kaldıran 13 Türk asıllı Milletvekili de okusunlar.. Belki biraz utanırlar..

***
Sayın Cumhurbaşkanımız,
Birinci Dünya Savaşı'nın trajik dönemlerinde cereyan etmiş olaylar hakkında Almanya Cumhuriyeti Millet Meclisi'nin aldığı karar, Milletimiz nezdinde derin bir üzüntü yaratmıştır. Türkiye Ermenileri Cemaati olarak bu üzüntüye paydaş olduğumuzu, kalbi ve samimi duygularımızın bir ifadesi olarak Yüksek Makamınıza arz ediyoruz.
Türkiye Ermenileri Patrikliği, vatandaşlık bağlarıyla bağlı olduğu Devlet'e karşı yükümlülüklerini kusursuz yerine getiren, ve kendisini bu ülke insanlarından farklı görme kompleksinden sıyrılmış, gerektiğinde kanun ve nizam çerçevesi dahilinde hakkını korumasını bilen Hıristiyan-Ermeni Türk vatandaşlarının duygularına tercüman olmayı kendisine şiar edinmiş dini bir kurumdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar