Biraz hukuk koklamanın zararı yok!.

İlkokuldayken, Bandırma'da yazları köye giderdik, ağbimle.. Babaanneme.. Manyas, Çavuşköy.. Ara sıra Manyas'a, kasabaya gider gelirdik, beraber.. O zaman köy kasaba arasında otobüs, dolmuş hak getire.. Yol yoktu bir defa.....

İlkokuldayken, Bandırma'da yazları köye giderdik, ağbimle.. Babaanneme.. Manyas, Çavuşköy.. Ara sıra Manyas'a, kasabaya gider gelirdik, beraber.. O zaman köy kasaba arasında otobüs, dolmuş hak getire.. Yol yoktu bir defa.. Patikalardan yürürdük, iki çocuk.. Manyas pazarı kuruldu mu haftada bir, üç günlük panayırda her gün gider gelirdik, yaya.. Eğlenceydi, köyün monoton yaşamı yanında pazar, panayır.. 

***


1958 yılı.. Mekteb-i Mülkiye sınavlarını kazanmışız, 175 kişi.. 1 Kasım sabahı okul açılıyor, ilk ders.. Mülkiye'de çok uygar bir adet vardı. İlk ders sınıfta nereye oturduysan, o yer senin olurdu sene sonuna dek. Her gün yer kapma telaşında olmazdın.
Kuzen Ahmet'le (Kışlalı) geldik erkenden, çok devam edecekmiş gibi. En ön sıraya oturduk.. (Hayatımız çok daha renkli kantinde geçti, okulda..)
İlk dersimizin hocası, daha sonra sevgilimiz olacak hocaların başında gelecek Kemal Fikret Arık'tı.. O zaman ülkeye yön veren profesörler vardı, konuşmaları ile.. Kemal Fikret en saygınların başında geliyordu..
"Size bugün, hukuk nasıl bir şeydir, onu anlatmaya başlayacağım" dedi. "Bir hukuk nosyonunuz olmalı ki, yaşamın içine girebilesiniz.. Çevrenizde olup bitenleri doğru yorumlayabilesiniz.." Anlatmaya başladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar