Utanması olmayan bir polis!..

Taksiye binip "Sabah gazetesi" deseniz, sizi nerde indirir?.Ya da arkadaşınız sizi arabası ile Sabah'a bıraksa.. Ya da şoförünüz getirse..Sabah gazetesinin önünde değil mi?.Sorum size aptalca gelmesin.. 15 yıldır, Sabah...

Taksiye binip "Sabah gazetesi" deseniz, sizi nerde indirir?.
Ya da arkadaşınız sizi arabası ile Sabah'a bıraksa.. Ya da şoförünüz getirse..
Sabah gazetesinin önünde değil mi?.
Sorum size aptalca gelmesin.. 15 yıldır, Sabah gazetesine gelirim her sabah ve her sabah da Ercan beni gazetenin önünde indirir.
9 Kasım 2015 günü saat 9.53'te de öyle oldu.
Ama o gün, utanmayı unutan trafik polisi A.B., fındık kadar aklıyla, intikam almaya, ya da durumdan vazife çıkarmaya kalktı.
Arabama bir ceza makbuzu yazdı. 88 lira.. Gerekçe hanesine de şunu yazdı.. 
"Yasak Duraklama.." "Durma, park etme" değil, dikkat. "Duraklama.."
Şimdi, o polis A.B. ye, onun amiri İstanbul Trafik Müdürüne, onun amiri İstanbul Emniyet Müdürüne, onun amiri, İstanbul Valisi'ne. onun da amiri, İçişleri Bakanına (ki, kendileri fazlası ile eleştirdiğim İstanbul Emniyet Müdürlüğünden, seçim hükümetine gitmiştir) söylüyorum ki, bu işin peşini bırakmayacağım..
Mesele 88 lira meselesi değil.. Mesele, fındık kadar beyni olan kişilerin İstanbul gibi bir dünya kentinde polislik gibi önemli, polislik gibi kutsal, polislik gibi güven isteyen bir mesleğe nasıl getirildiklerinin hesabını sormaktır. Soracağım ki, bir daha başka üniformalılar, taşıdıkları o saygın kostümü, kişisel hislerine, ya da durumdan vazife çıkarıp yalakalık yapma istemlerine alet etmesinler..
Bakınız A.B. ve onun silsile halinde amirleri..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar