Leo oğul sahibi oluyor ama!..

Üstat Radi Dikici, Bizans tarihinin en renkli bölümlerinden birini anlatmaya devam ediyor.. İmparator Leo VI erkek çocuk sahibi olma konusunda şanssızlığını yeniyor. Ama bu kez karşısına çok önemli engeller...

Üstat Radi Dikici, Bizans tarihinin en renkli bölümlerinden birini anlatmaya devam ediyor.. İmparator Leo VI erkek çocuk sahibi olma konusunda şanssızlığını yeniyor. Ama bu kez karşısına çok önemli engeller çıkıyor. Yine de çok zeki ve çok iyi eğitimli olduğu için sorunları aşmasını biliyor. Ancak sonunda öyle bir durumla karşı karşıya kalıyor ki, sorunu çözmek ne yasal olarak mümkün, ne de dini bakımdan. Okuyalım bakalım. 

***


Patrik Kauleas imparatoru Ayasofya'nın kapısında karşıladı. İmparatorun gözünden patriğin elindeki asaya adeta baston gibi tutunduğunu ve bir koluna da yardımcısının girdiği kaçmadı. Ona rağmen, "Patrik hazretleri sizi iyi gördüm" dedi. 
"Çok teşekkür ederim majeste ama birkaç gündür biraz rahatsızım," dedi Patrik.
Birlikte Ayasofya'nın patrikhane bölümüne geçtiler. Özel bir hazırlık yapıldığı belli idi. İmparatora hemen soğuk şerbet ikram edildi.
Leo lafı uzatmadı. "Patrik hazretleri biliyorsunuz, büyük bir talihsizlik eseri iki eşim çok genç yaşta, tahta bir varis veremeden öldüler. Kardeşim Alexander çok şükür yaşamaktadır ama, onun da bir erkek evladı yok. Hanedanımız açısından zor bir durum var. Yasayı biliyorum. Ama kilisemiz bana yardımcı olur diye düşündüm." 
"Majeste bu konuda siz gelmeden önce en yetkili arkadaşlarımla toplantı yaptık. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar