Ülkemin sıkıntısı, hükümet değil, devlet!..

Her sabah gazetemi açıyorum, her sabah moralim, asabım, dengem bozuluyor..Hayır!.. Sandığınız gibi değil.. Bu ülkede bir türlü hükümet kurulamıyor, hem de hükümete en ihtiyaç olan günlerde.. O...

Her sabah gazetemi açıyorum, her sabah moralim, asabım, dengem bozuluyor..
Hayır!.. Sandığınız gibi değil.. Bu ülkede bir türlü hükümet kurulamıyor, hem de hükümete en ihtiyaç olan günlerde.. O değil..
Doğudan durmadan ağlayan annelerin haberleri geliyor. Durmadan şehit haberleri okuyor, tabut resimleri görüyoruz. O da değil..
Doğu Anadolu'da bazı kasabalarda yönetimi terör örgütü PKK ele geçirmiş sanki.. Öyle görüntüler var.. O da değil..
Bunlar günümüzde her ülkenin başına gelebilecek şeyler..
Hükümetsiz de kalabilirsin.. Terör baskısına da uğrayabilirsin.. Ama umudunu yok etmez, çözümü beklersin. Çözülür de.. Çünkü, hükümet olmasa da, terör bastırsa, eylem üstüne eylem yapsa da, sen bir "devlet"in varlığını görür, bilir, hissedersin. Devletin olduğu yerde, geri kalan her şey tıkır tıkır yürür.. Çözüme de ulaşılır.. 
Beni yıkan, beni umutsuzluğa sürükleyen, beni "Devlet nerde" diye isyan ettiren haberler birinci değil, üçüncü sayfalarda.. 
Ve bu sayfalardaki haberler de kimsenin umurunda değil..
Bakın dün sabahın üçüncü sayfa haberine.. 
"Tarlaya mevsimlik işçi taşıyan açık kamyonun arka kapağı açılınca, yola düşen iki "İnsan" ölmüş.. Biri 16 yaşında.. Hayatının baharını dahi yaşamamış bir fidan, okul parasını çıkarmak için 10 lira yevmiye ile tarlaya gidiyor açık kamyonla..
Hatırlıyorsunuz değil mi?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar