Beni terörist diye yazsana

Yıllar yıllar önce. Güneş Gazetesi’nin Beyazıt’taki binası. İstihbarat servisinde oturup polis telsizi dinliyoruz. Zaman sıkıyönetim zamanı. Sokaklar, okullar, banka önleri hep asker dolu.  Sürekli operasyon....

Yıllar yıllar önce. Güneş Gazetesi’nin Beyazıt’taki binası. İstihbarat servisinde oturup polis telsizi dinliyoruz. Zaman sıkıyönetim zamanı. Sokaklar, okullar, banka önleri hep asker dolu. 

Sürekli operasyon. Sürekli arama-tarama. Bildiğiniz (Gençlerin bilmediği) sıkıyönetim. İşkence iddiaları yükseliyor. Hem de öyle böyle değil. Korkunç iddialar. Duvarlarda, gazetelerde arananların fotoğrafları yayınlanıyor.

Bir vatandaş gazeteye gelmiş. Biri ile görüşmek istiyor. Şef beni yolladı. “Git bak bakalım. Ne istiyormuş” diye. İndim. Kendi halinde 30’lu yaşlarında bir kişi. Elinde kendi vesikalık fotoğrafı. İsteği ise çok ilginç. “Beni terörist olarak yazar mısınız?”

Şaşırdım. “Yahu deli misiniz? Böyle bir zamanda böyle bir yayın istenir mi?” diyecek oldum. Cevabı daha da ilginçti: “Beni törerist diye yazar, fotoğrafımı da basarsanız kolaylıkla bir Avrupa ülkesine iltica edebilirim.” 

İşte durum buydu. O zaman da Avrupa böyle davranıyordu. Ne yaptığına bakılmaksızın adı teröriste çıkan herkese sığınma hakkı veriyordu. Sapla saman çok karışmıştı. Bir sürü katili korudular. 

Şimdilerde ise kulağıma gelen haberlere göre benzer bir durum var. Artık “Ben FETÖ’cüyüm” diyen herkese benzer şekilde davranılıyor. Yeter ki Türkiye aleyhine çalışsınlar.

Bugünleri 12 Eylül zamanı ile karşılaştırırsak durum şu: 12 Eylül olmuş. Darbeciler Türkiye’nin üzerinden silindir gibi geçmiş. Ülkenin tüm filizleri kırılmış. Ve darbeciler “Ben eziliyorum” diyerek Avrupa’ya iltica ediyorlar. 

Yahu adamların ne yaptıkları ortada. Silah kullanarak, insan öldürerek yönetimi ele geçirmeye kalkışmışlar ve sanki fikir suçlusuymuş gibi kabul görüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar