Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor

Zaman ne çabuk geçiyor. Hürriyet’in sahibi Erol Simavi, Milliyet’in sahibi ise Aydın Doğan iken benzer haberleri okumuştuk. Erol Bey, özellikle Dinç Bilgin’in Sabah’ı ile yaşanan ansiklopedi savaşlarından...

Zaman ne çabuk geçiyor.

Hürriyet’in sahibi Erol Simavi, Milliyet’in sahibi ise Aydın Doğan iken benzer haberleri okumuştuk. Erol Bey, özellikle Dinç Bilgin’in Sabah’ı ile yaşanan ansiklopedi savaşlarından bir Pirus zaferi ile çıkmıştı. Dinç Bilgin’in yaşadıkları ile karşılaştırılınca Erol Simavi belki yarışı önde tamamlamıştı ama tüm gücü tükenmişti.

Yanlış hatırlamıyorsam Hürriyet’i 70 Milyon dolara Aydın Doğan’a satmıştı. Türkiye’nin koalisyonlar, post olan, post olmayan darbeler dönemiydi. Ekonomi kötü, siyaset ondan kötü, güvenlik yani terör ile mücadele ise yerlerde sürünüyordu.

Aydın Bey Hürriyet’i aldıktan sonra ilk göz ağrısı Milliyeti gözü görmez oldu. Onu bir anlamda ihmal etti. Her fırsatta satmaya çalıştı. Hele hele bir Korkmaz Yiğit’e satış hikayesi vardır ki evlere şenlik. Önce satıldı, sonra geri alındı. İlk çocuk Milliyet hep kendini ihmal edilmiş hissetti. Sonunda Milliyet’i Türkiye’nin sanayi devlerinden Erdoğan Demirören aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar