Oyumu kime vermeliyim

Bana kalırsa herkes oyunu kullanmalı. Oy vermemek en kötü tercihe destek vermek anlamına gelir. Kim nerede olursa olsun, ya iyilerden en iyiye, ya da mümkün olan en iyiye, en az kötüye oy vermelidir. Eğer ortada oynanan bir seçim oyunu varsa...

Bana kalırsa herkes oyunu kullanmalı. Oy vermemek en kötü tercihe destek vermek anlamına gelir.

Kim nerede olursa olsun, ya iyilerden en iyiye, ya da mümkün olan en iyiye, en az kötüye oy vermelidir. Eğer ortada oynanan bir seçim oyunu varsa ve ona karşı çıkmak istiyorsanız, eğer o tercih, çoğunluk şeklinde kendini gösterebilecekse neden olmasın.

Sonuçta kim ne yapıyorsa yaptığının, ya da yapmıyorsa, niye yapmadığının hesabını vermek zorunda kalacak..

Bir şeyi satın almak zorundaysanız, nasıl bir seçim yapıyorsunuz. Alacağınız şeyi nasıl seçiyorsunuz.

Biz birine destek vererek onu iktidara taşıma imkanınız varsa, bunun bir diğer anlamı da şu: Siz aynı şekilde birinin iktidara gelmesini engelleyebilirsiniz.

Bana sorarsanız, yaptıklarınızdan, yapmanız gerekirken yapmadıklarınızdan, söylediklerinizden ve söylemeniz gerekirken söylemediklerinizden de hesaba çekileceksiniz.

Eğer Türkiye’de ya da İslam ülkeleri dışında bir beldede bir seçim olacak olsaydı, yine uyumu kullanırdım. En iyi ve ideal olanı seçme imkanım yoksa, o zaman daha kötü birinin seçilmesini önleme noktasında bir tercihte bulunurdum.

Seçimde, oy kullanabileceğiniz siyasi veriler belli.. 20 parti var. Barajı aşacak partiler belli.. Aslında siz oyunuzu A partisine verirken, bundan kazanacak olan parti, B partisi olabilir.. Burada bilardo oyununa benzer bir durum sözkonusu. Vurduğunuz toptan çok, onun vurduğu topu görmek gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar