‘İllegalite’ sevgisi

Yargıda bazı işler hayatın akışı içinde yürüyor. ‘Adi hırsız’lar yakalanıyor. Cinayetler çözülüyor. Katiller yargılanıyor, hapse atılıyor.Toplumun büyük ekseriyeti...

Yargıda bazı işler hayatın akışı içinde yürüyor. ‘Adi hırsız’lar yakalanıyor. Cinayetler çözülüyor. Katiller yargılanıyor, hapse atılıyor.

Toplumun büyük ekseriyeti ‘adli vaka’lar konusunda büyük bir sorun görmüyor.

Yargıyla siyasetin iç-içe geçtiği alanda önemli sorunlar çıkıyor. Türkiye’de en ziyade dikkat çeken ve sorgulanan davalar bu alanlarla ilgili.

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş davalarının yıllarca sürmesi, bir türlü sonuçlandırılamaması, Anayasa Mahkemesi’nin ve Türkiye’nin resmen ‘üst hukuk’ saydığı AİHM’nin kararlarının uygulanmaması hukuka, adalete değer atfedenler açısından ciddi bir sorun teşkil ediyor.

Bunları bazı sorunlu kararlar ilave edilebilir.

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasında sorumluların suçun cesametiyle mütenasip bir ceza almamaları, yargı sürecinde mahkeme heyetinin yapısında yukarıdan aşağıya değişiklikler yapılması ciddi siyasi müdahale kuşkularına sebep oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu kafadan sivil anayasa çıkmaz 26 Nisan 2024 | 38 Okunma Gazze sualinden kimse kurtulamaz 24 Nisan 2024 | 213 Okunma Diyanet kendi işverenini nasıl tenkit etsin? 22 Nisan 2024 | 931 Okunma Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 383 Okunma Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 998 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar