Yüzyıllık büyük oyun: Ehl-i Sünnet Omurga’nın çökertilmesi

Yazının sonunda söyleyeceğim şeyi, yazının başında söyleyeyim:Putin, bölgede “İsIâmlaşma tehlikesi var!” diyerek, “bakla”yı ağzından kaçırdı: Rusya'nın da, ABD'nin...

Yazının sonunda söyleyeceğim şeyi, yazının başında söyleyeyim:

Putin, bölgede “İsIâmlaşma tehlikesi var!” diyerek, “bakla”yı ağzından kaçırdı: Rusya'nın da, ABD'nin de, İngilizlerin de, İsrail'in de orta vadede hedefi, bölgede, PYD-PKK üzerinden laik, İslâm'sız bir Kürt devleti kurmak; uzun vadede ise, İran'ın önünü açarak ve bin yıllık akîdevî, fikrî ve coğrafî Ehl-i Sünnet Omurga'yı yerle bir ederek, İslâm dünyasını tam ortadan ikiye yarmak ve İslâm dünyasına bir daha belini doğrultamayacağı büyük bir darbe vurmak!

Türkiye'de derin nefes alarak ve tarih felsefesi yaparak bölgemizde yaşananları derinlemesine okuyacak çapta bir entelijansiya olmadığı için bu söylediklerimi anlayacak ve burun kıvırmayacak insan sayısının az olduğunu biliyorum.
Ama olsun, bizim gibilerin kaderi hep yel değirmenlerine karşı savaşmak oldu tarih boyunca. Bugün söylenmesi gereken söylenmezse, yarın, kendi kendimize söylenmenin, dövünmenin hiç anlamı ve faydası olmayacak zira.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Maskeli balo bitiyor: Gazze direnişi, küresel intifada’ya ve insanlığın dirilişine dönüşüyor… 06 Mayıs 2024 | 362 Okunma Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 706 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 365 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 886 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar