Güçlü bir Balkan stratejisi şart

Yunus Emre'nin Üsküp müdürü Feyzullah Bahçi kardeşimin daveti üzerine Üsküp'teyim. Feyzullah Bahçi, derdi, birikimi, pratik zekası olan, önü açıldığında ve heyecanla anlattığı...

Yunus Emre'nin Üsküp müdürü Feyzullah Bahçi kardeşimin daveti üzerine Üsküp'teyim. Feyzullah Bahçi, derdi, birikimi, pratik zekası olan, önü açıldığında ve heyecanla anlattığı büyük projeleri hayata geçirdiğinde, Üsküp'te, Makedonya'da ses getirecek önemli işlere imza atacak genç ve parlak bir arkadaşımız.

Nitekim dün Üsküp'te verdiğim “Yeni Bir Medeniyet Tasavvurunu Doğru” başlıklı konferans için yaptığı hazırlıklar, gerek Makedon hükümeti gerekse Makedon entelektüeller ve yazarlar tarafından yoğun ilgi görmesine imkân tanıdı.

Konferansa Makedonya Kültür Bakanı Müsteşarı'nın, PEN Yazarlar Kulübü Başkanı'nın, Makedon aydınların katılması, Makedon medyasının yoğun ilgi göstermesi, konferansın dikkatle izlenmesi, bütün katılımcıların Feyzullah Bey'den bu tür faaliyetlerin daha sıklıkla yapılmasını talep etmeleri, dahası Müsteşar Bey'in ve PEN başkanı hanımefendinin Yunus Emre'yle ortak projeler yapmaya hazır olduklarını ifade etmeleri hatta orada ortaklaşa yapabilecekleri projeleri belirleyip görüşme takvimi çıkarmaları, Balkanlarda yapabileceğimiz çok büyük işler olduğunu ve gerçekleştireceğimiz müşterek işlerin Balkanlarda yepyeni bir dönemin başlamasına yol açacağını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Maskeli balo bitiyor: Gazze direnişi, küresel intifada’ya ve insanlığın dirilişine dönüşüyor… 06 Mayıs 2024 | 177 Okunma Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 703 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 365 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 886 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar