Yılın transferi

Ne Vedat Muriç, ne de Emre Mor... Yılın transfer bombasını atv patlattı. TRT 1'de Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş öyküsünün anlatıldığı ve üç sezon boyunca izleyicileri ekran başına...

Ne Vedat Muriç, ne de Emre Mor... Yılın transfer bombasını atv patlattı. TRT 1'de Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş öyküsünün anlatıldığı ve üç sezon boyunca izleyicileri ekran başına kilitleyen Diriliş: Ertuğrul'un yeni sezonda Diriliş: Osman adıyla çekilecek yeni bölümleri atv'ye transfer oldu.
Dizide Ertuığrul Gazi'yi büyük bir başarıyla canlandıran Engin Altan Düzyatan, yeni sezonda bayrağı Osman Gazi'yi oynayacak Burak Özçivit'e devredecek.
Burak Özçivit'in dönem dizileriyle ilgili referansı ise son derece parlak. Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Malkoçoğlu karakteri ile gönülleri fethetmişti. Neredeyse herkes Osman Gazi karakterinin Burak Özçivit için biçilmiş kaftan olduğu yönünde hemfikir.
Peki Osman Gazi kimdir?
Dizi öncesinde tarih bilgimizi tazelemekte fayda var.
Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey, 1281-1326 yılları arasında yaşadı. Selçuklu devletinin önemli beyliklerinden Çobanoğulları Beyliği'nin yıkılışına kadar onlara bağlı kaldı. Çobanoğulları Beyliği dağılınca Uç Beyi olarak Anadolu Selçuklu Devleti'ne katıldı. Selçuklu Sultanı III. Alaeddin Keykubat'ın İlhanlı hükümdarının yanına götürülüp gözaltına alınması üzerine kendi beyliğini kurdu ve bağımsızlığını ilan etti. Sonrasında Ahilerin lideri Şeyh Edebali'nin kızıyla evlenerek bu teşkilatın da desteğini sağladı.
Osman Bey, Bizans Tekfurları ile savaştı ve onlardan Karacahisar, Yarhisar, İnegöl, Yundhisar ve Yenişehir'i aldı. Osman Bey, İzmit'e kadar ilerleyince Bizans İmparatoru, tekfurlar ile anlaşarak Osman Bey'i durdurmak için bir ordu hazırladı ancak bu ordu Osman Bey'in ordusu karşısında Koyunhisar Savaşı'nı kaybetti.
Bu transferle; atv, dizi liginde mücadele edecek kadrosunu iyice güçlendirdi. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Sen Anlat Karadeniz, Bir Zamanlar Çukurova, Hercai, Canevim, Kimse Bilmez ve Diriliş: Osman...
Yeni sezonun şampiyonu belli.
Bakalım ikinci kim olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 489 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 241 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar