Telsizli kadırgalar (!)

Benim neslim; kovboy, korsan ve karate filmleriyle büyüdü. Ben özellikle korsan filmlerini kaçırmazdım. Errol Flynn'in korsan filmleri ise favorimdi. Benim zamanımdaki korsanlar, şimdiki Kaptan Sparrow gibi öyle sakallarında kurtlarla...

Benim neslim; kovboy, korsan ve karate filmleriyle büyüdü. Ben özellikle korsan filmlerini kaçırmazdım. Errol Flynn'in korsan filmleri ise favorimdi. Benim zamanımdaki korsanlar, şimdiki Kaptan Sparrow gibi öyle sakallarında kurtlarla denizin altında yürüyen mahluklar filan da değildi üstelik.
TRT 1'in Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinin başına da bu iştahla oturdum. En başından söyleyeyim: Gurur duydum. Hem Akdeniz'i Türk Gölü haline getiren atalarımdan, hem de bir zamanlar BBC'de gıptayla izlediğim tarihi dizilerin feriştahını yapan Türk televizyon sektöründen. Artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim: TRT, BBC'nin bu unvanını çoktan ele geçirmiştir. Bu da dijital çağın bir fethidir.
Belli ki dizi için büyük para ve emek harcanmış. Dekor ve kostümler harikaydı. Ama görsel efektleri biraz zayıf buldum. Bir de dövüş sahnelerinin koreografisi üzerinde daha fazla çalışılmalı gibime geldi. Kurgu da ortalama izleyici için fazla karışıktı. Zira bizim seyirci, ikiden fazla paralel anlatımı kaldırmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 152 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 180 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 380 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar