TEKNOFEST... Enfes... Türkiye tek nefes!..

Lafı gevelemeden söyleyeyim: Bu hafta sonu imkanınız varsa, çocuğunuzu, yoksa yeğeninizi, kuzeninizi, komşunun çocuğunu alıp Atatürk Havalimanı'ndaki (Yeşilköy) Uzay ve Havacılık Teknolojileri Fuarı...

Lafı gevelemeden söyleyeyim: Bu hafta sonu imkanınız varsa, çocuğunuzu, yoksa yeğeninizi, kuzeninizi, komşunun çocuğunu alıp Atatürk Havalimanı'ndaki (Yeşilköy) Uzay ve Havacılık Teknolojileri Fuarı Teknofest'e koşun. Ben okulu nedeniyle bizim ufaklığı götüremedim. Ama sonradan çok pişman oldum. Çünkü orada öğreneceklerini hiçbir ders günü karşılayamazdı. Kısmetse, bu hafta sonu bu kez kızımla ziyaret edeceğim.
Peki neden ille de çocuğunuzla gidin? Cevap, festival afişlerinden birinde yazıyor: "Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun." Peki ne olacak dokununca? Belki içindeki ilk Türkonot'un fitili ateşlenecek. Ay'a ilk adımı atan Neil Armstrong "Uzay maceram 5 yaşındayken çizgi romandaki astronotu gördüğümde başlamıştı" diyordu bir belgeselde. Çocuğunuza bu fırsatı tanımalısınız.
Festivalde minikler sadece hava araçlarını izlemekle kalmıyor. Eğlence standlarında hem teknolojinin son nimetleriyle tanışıp ufkunu genişletiyor hem de hoşça vakit geçiriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 168 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 180 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 380 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar