Sahada ibadet edilir mi?

Sabah Gazetesi Yazarı Yüksel Aytuğ’un bugünkü (15.02.2022)’’ Sahada ibadet edilir mi? ‘’ başlıklı yazısı.

Son zamanlarda pek çok futbolcuyu ve hakemi maça başlamadan önce dua ederken izliyoruz. Hatta bazı futbolcular, attıkları golden sonra secdeye varıp şükür namazı kılıyorlar. Ancak bazıları, futbolun içinde dinin yerinin olmadığını iddia ederek, bu görüntüleri eleştiriyorlar.
Profesör Nihat Hatipoğlu da cuma günü atv'deki programında bu konuyu yorumladı. Dedi ki, "Dinin giremeyeceği yer yoktur. İbadet her yerde yapılabilir. Allah- u Teala 'Bütün dünya bana mekan kılınmıştır' buyurmuştur. Din ne demek? Allah demek... Mimar, projesini çizerken kalkıp namaz kılabilir. İnşaatçı eğer işini imanla, İslam ahlakıyla yapıyorsa, betonun içine başka madde karıştırmaz. Bu nedenle Allah'a ibadet ve duanın yeri yoktur. Ha, diyelim ki bunu gösteriş için yapıyor. Onu biz bilemeyiz. Ne niyetle yaptığını yalnızca Allah bilir. Ben futbolcu kardeşlerimin sahadaki ibadetlerini yanlış bulmuyorum."



Bu arada hocamızın futbol bilgisi de izleyenleri şaşırttı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 152 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 180 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 380 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar