Haşereyle baş edemeyince...

Eskiden yazın gelişini heyecanla beklerdim. Ama son yıllarda baharla birlikte beni bir düşüncedir alıyor. Çünkü İstanbul'da yaz demek, sivrisinekle, kara sinekle, keneyle mücadele demek. Aslında buna mücadele demek de...

Eskiden yazın gelişini heyecanla beklerdim. Ama son yıllarda baharla birlikte beni bir düşüncedir alıyor. Çünkü İstanbul'da yaz demek, sivrisinekle, kara sinekle, keneyle mücadele demek.
Aslında buna mücadele demek de yanlış. Galibi önceden belli bir beyhude savaş. Çünkü ne yapsanız olmuyor. Çocuklarımız sinek sokmalarından yara bere içinde... Kene yüzünden bırakın evcil hayvanları dışarı salmayı, çocukları bile parka, bahçeye götüremiyoruz. Balkonda oturmak için adeta zırh kuşanmak gerekiyor. Özellikle bu sene daha havalar ısınmadan Sarıyer ve çevresinde "kene alarmı" verildi.



Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili kuruluşlar bu savaşı kazanmak adına neredeyse hiçbir çaba sarf etmiyorlar. Zamanında ilaçlama, derelerin ıslahı gibi çalışmalar yapılmadığı ya da geciktirildiği için İstanbul halkı belli ki bu yaz da haşerelere teslim olacak.
Peki belediyemiz ne yapıyor? Sarıyer Belediye Başkanlığı'nın içine metalden böcek heykelleri dikip duruyor....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yuh olsun size! 05 Mayıs 2024 | 25 Okunma “İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 224 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 107 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 463 Okunma Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar