Hani biz ‘Misafir’perverdik?

Türkiye'ye göç eden Suriyeliler'in dramını son derece gerçekçi bir şekilde anlatan Andaç Haznedaroğlu'nun filmi 'Misafir'den bu köşede övgüyle söz etmiş, önyargıların ortadan...

Türkiye'ye göç eden Suriyeliler'in dramını son derece gerçekçi bir şekilde anlatan Andaç Haznedaroğlu'nun filmi 'Misafir'den bu köşede övgüyle söz etmiş, önyargıların ortadan kaldırılması için bu filmin mutlaka izlenmesi gerektiğini söylemiştim.
Ancak film kısıtlı sayıda salonda gösterime girince, izleyicinin bu hakkı da sanki elinden alınmış gibi oldu.
Okurumuz Bünyamin Osmanoğlu da bu gerçekten hareketle eleştirilerini sıralamış:
"Sevgili Yüksel Abi'm, senin yazını okuduktan sonra 'Misafir' filmi çok ilgimi çekti, fragmanını izledik ve gitmeye niyetlendik. Çevremde bulunan (Anadolu Yakası) dört tane sinema salonunda olmadığını gördüm ve hepsi ile iletişime geçtim. Bana verdikleri cevap; salon sayıları, film yoğunluğu gibi şeyler oldu. Ben buna inanmadım. O sinemalardaki filmlere baktım, bana göre saçma sapan yerli filmler ve yabancı film çokluğu vardı.
Onlara "Mülteci olayını anlattığı için mi filmi vizyona almadınız?" diye defalarca sordum, cevap veremediler.
Bu sorunu Andaç Haznedaroğlu'na Intagram'da sordum ve bana 'Sinemalar maalesef film seçiyor' dedi.
Kesinlikle çok doğru söyledi. İyi bir mesaj veren filmi izleyemediğim için de çok üzgünüm. Filmin oynadığı bana en yakın olduğu sinema 1.5-2 saatlik mesafede. Bizler kaliteli filmler izlemek istedik, suç mu işledik abi? Saygılarımla..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 213 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 239 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar