Bu savaş bize ne öğretti?

Sabah Gazetesi Yazarı Yüksel Aytuğ 'un bugünkü (26.02.2022)’’ Bu savaş bize ne öğretti? ‘’ başlıklı yazısı.

Putin neredeyse davul zurnayla ilan ederek Ukrayna'ya girdi. Karşılığında ABD ve NATO tarafından çok fena kınandı. (!) Eminim Putin dün gece utancından uyuyamamıştır. (!)
Aynı ABD ve NATO, iki yıl önce Suriye'den NATO üyesi Türkiye'nin Kilis'ine füze yağıp da çocuklar ölürken onu bile yapmamıştı. Belli ki bu sefer çok kızmışlar. (!)
Önceki gece herkes ABD Başkanı Biden'ın yapacağı açıklamaya kilitlenmişti. Sanıldı ki esip gürleyecek, Putin'e haddini bildirecek. Nerdeee? Sadece "yaptırım" kelimesini ağzında geveleyip durdu. Şaşırdım mı? Hayır. Çünkü ABD ve ortakları her sorunu parayla çözmeyi bilir. Dolar'la, Euro ya da Sterlin'le tehdit eder. O kadar... Çünkü şirket olmayı, millet olmaktan üstün tutan bir geleneğin çocuklarıdır.
Peki ya ABD'nin bugüne kadar hangi yaptırımı sonuç vermiş? Bize SİHA vermediler, kralını yaptık. İran'a koyduğu ambargo sadece orada ilaç bulamayan bebeleri öldürdü, İran ordusunu ise dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri yaptı.
Lafı uzattığımın farkındayım ama her zaman olduğu gibi bu felaketten de çıkaracağımız dersler olduğunu düşünüyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 152 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 180 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 380 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar