Bu filme mecburuz!

15 Temmuz'un üzerinden üç koca yıl geçti. Ama bu destanın sinema filmini hâlâ yapamadık.

Ben her yıldönümünde benzer klipleri, belgeselleri, üç beş kişinin bir araya gelip dostlar alışverişte görsün misali sohbetlerini izlemek yerine tarihin akışını değiştirecek önemdeki bu şanlı direnişin filmini izlemeyi tercih ederdim doğrusu.
Dünyada ödülden ödüle koşan yönetmenlerimiz Nuri Bilge Ceylan, Fatih Akın, Ferzan Özpetek, yaptıkları her film olay haline gelen Mustafa Mutlu, Yılmaz Erdoğan gibi yeteneklerimiz, Fazıl Say ve Fahir Atakoğlu gibi hikayeyi notalarla bezeyip yüreklere nakşedecek bestecilerimiz varken, tıpkı 'Galipoli' filminde olduğu gibi perdeye yeni bir destan yazmayı elin sinemacısından mı bekleyeceğiz?
Önerimi bir kez daha tekrarlıyorum:
Sinema konusundaki tüm akil insanların dahil olduğu, Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde bir 'Çalıştay' oluşturulsun. 15 Temmuz ile ilgili tüm bilgiler, belgeler, arşiv taramaları bir araya getirilsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 489 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 241 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar