İzleyici nasıl mest edilir?

Bir program, bir izleyiciyi bu kadar mı kendinden geçirir? İşte okurumuz Tevfik Özkan Başaran'ın, TRT Müzik kanalında yayınlanan 'Eşref Vakti' programıyla ilgili izlenimleri: "Değerli Yüksel Aytuğ beyefendi;...

Bir program, bir izleyiciyi bu kadar mı kendinden geçirir?
İşte okurumuz Tevfik Özkan Başaran'ın, TRT Müzik kanalında yayınlanan 'Eşref Vakti' programıyla ilgili izlenimleri:
"Değerli Yüksel Aytuğ beyefendi; seçim öncesi halkımıza moral desteği olmak, streslerini azaltmak amacıyla bir Türk sanat müziği programı hakkında yazdığım methiye yazısını paylaşırsınız ümidiyle gönderiyorum. Selam ve saygıyla.
Malumunuz; sahura kadar oturur, sahurumu eda ettikten sonra sabah namazımı kılar ve yatarım (04.00). Gece 23.30 sıralarında zap yaparken TRT Müzik kanalında birden duruverdim.
Nasıl durmazsın?
'Eşref Vakti' ve TSM'nin yaşayan en güzel sesli, en iyi icracısı, benim adamım Bekir Ünlüataer karşımda.
Bir vakitler üstad gazeteci/ köşeyazarı / düşünür/ ayaklı kütüphane Mehmet Barlas da aynı sitayişle bahsetmişti adamımdan.
Neyse, koltuğuma yerleştim ve takriben 1.5 saat kadar keyiften dört köşe oldum. Programın güzelliği, 'caz tadında' olmasıydı benim için. Alışılagelmiş 30-40 kişilik kemancılar ordusu, udçular, sazcılar, tin tiri tintiri makamında okunan parçalar değil; enstrümanların virtiözlerinden oluşan küçük bir saz heyeti ve de dünyanın en sempatik bateristinin aralarda yaptığı olağanüstü güzel bateri soloları beni bitirdi resmen. Düşünebiliyor musunuz, TSM icra ediliyor ve bateri solosu seyrediyor/ dinliyorsunuz. Dediğim gibi; klarnetçinin en mükemmeli, kemanın en ustası, kanun desen resmen dünya çapında.
Derken... Fatih Erkoç gelmez mi misafir sanatçı olarak...
Allah'ım ya Rabbimmm, bu ne güzelliktir? Türk müzik dünyasının en büyükleri bir arada. Fatih Erkoç 'Elveda ey gençlik, elveda ey dost' ile başladı. Bekir darbukasıyla eşlik ediyor, aralarda darbuka solo yapıyor. Fatih Ahıskalı da harika eşlik ediyor. 'Şu gelen atlı mıdır, aman sorun Bağdatlı mıdır?'la devam ettiler. 'Tenenni, tenenni, tenenni tene yaaarrr...' ile devam. 'Yaprağına gül bağladıııımmm....' Parça bitiyor, durmak yok. Hemen arkasından 'Yangın olur, biz yangına gideriz...
Düz ovada keklik gibi sekeriz...
Sandık sandıklar içinde çok şanımız var, Hazreti Mevla'ya yalvarmamız var...' ile devam (Not: İstanbul türküsü olan bu parçayı özellikle çok severim.
Sülalemde bir tulumbacı da olabilir bilmiyorum ama neden tüylerim ürperir bu parça çalarken, onu da anlayamıyorum) Velhasıl dostlar, takriben 1.5 saat kadar zevkten dört köşe olarak konseri dinledim.
Sizlerin de bu TSM/caz ziyafetini kaçırmamanızı tavsiye ederim. TRT Müzik kanalı/ Pazar 23.30/'Eşref Vakti' programı.
Dinleyin, güzelleşin.
Allah'a emanet olun..."
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 128 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 239 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar