Bülent Ersoy’dan Zeytin Dalı

35 yılı aşkın meslek yaşamım boyunca hiçbir sanatçıyla küsmedim, kırgın kalmadım. İsminin başında 'eleştirmen' titri taşıyan biri için bunun kolay bir şey olmadığını...

35 yılı aşkın meslek yaşamım boyunca hiçbir sanatçıyla küsmedim, kırgın kalmadım.
İsminin başında 'eleştirmen' titri taşıyan biri için bunun kolay bir şey olmadığını tahmin edersiniz. Hem kıyasıya eleştirip, hem sevgi, saygı ve takdir ile anılmak için ilk şart 'objektif' olmaktır. Tarafsız olacaksınız, sözünüzü sakınmayacaksınız ama aynı zamanda kalp kırmayacaksınız.
Önceki gece Bülent Ersoy, Kanal D'deki 'Popstar' canlı yayınında yarışmacı Çağdaş'a "Yüksel Aytuğ'u tanır mısınız?" diye sordu. Yarışmacı genç, "Evet tanırım, çok iyi bir eleştirmendir" dedi. Ersoy tasdik etti: "Evet. aynı zamanda son derece beyefendi bir insandır.
Bu aralar birbirimize biraz kırıldık.
Birbirimizi üzecek şeyler söyledik ama kendisine sevgim ve saygım devam ediyor.
Senin söylediğin şarkı da ona gitsin. Tabii 'Severek ayrılalım' kısmı değil, severek barışalım..." Tam da Regaip Kandili'ni karşılamaya hazırlandığımız bir mübarek arife gününde Diva'nın uzattığı zeytin dalını keyifle kabul ettim.
Ancak okurlarım gayet iyi biliyor ki; benim eleştirdiğim, Bülent Ersoy'un şahsiyeti değil, içinde yer aldığı 'Dünya Güzellerim' adlı programdı.
Sanatına son derece değer verdiğim Ersoy'un böyle ucuz ve rahatsız edici diyalogların orta yerinde kalmasına tepki göstermiştim.
Nitekim, program RTÜK tarafından tarihi bir ceza görüp apar topar ekrandan uzaklaştırıldı.
Benim eleştirilerim de böylece 'resmi' bir teyit almış oldu.
Bu nedenle zaten Ersoy'a ne kırgın, ne de kızgındım; sadece görevimi yapmıştım. Yine de jesti için teşekkür ediyor, ben de ona harika seslendirdiği bir şarkıyı yolluyorum: 'Biz ayrılamayız..." Ama Bülent Ersoy nezaket gösterdi diye 'Popstar'ı kıyasıya eleştirmekten de geri duracak değilim. Bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 444 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 240 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar