Yanındaki açılım saçılımcılar kim peki?

TÜRKGÜN Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek bugünkü (18.01.2022) ''Yanındaki açılım saçılımcılar kim peki?'' başlıklı yazısı.

 Meral Akşener İP’i nasıl kurduğunu anlatırken “Bizim partimizi kurarken Sayın Gül ile görüştüm, fikir aldım, tavsiye aldım. Sayın Gül’den ona yakın olan bazı isimleri istedim. Mümkünse partimizin kuruluşunda bulunmalarını istedim. Kendisine karşı kötü hiç fikrim yok” cümlelerini kurmuştu. Abdullah Gül’den görüş, akıl, tavsiye ve adam alarak kurulan parti olsa olsa sakat doğum olur. Nitekim bu sakat doğum hali İP’in her organında kendini göstermektedir. Aynı hal bakın Ali Babacan’da, Ahmet Davutoğlu’nda da var. Hele bir de FETÖ’nün yaşam koçluğu sözleşmen varsa o partiden hayır mı gelir?

Bu parti kurulurken önceleri çoğu MHP’den ayrılan kişiler ön saftaydı. Fakat sonradan birçoğu CHP-HDP çizgisindeki ihanetleri görerek teker teker istifa etmeye başladı. Önümüzdeki günlerde bu istifaların devamı gelecek. Ama bazıları makam ve para sevdası adına kraldan çok kralcı davranışlar sergilemektedir. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere ihale akışları bunların gözünü kör, nefsini doyumsuz yaptığı için her ihaneti savunmayı mecburiyetten yapıyorlar. Onların rezil sonlarını hep birlikte göreceğiz.

Partiyi kurduğu ilk yıl “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” şeklinde cümleler kurup tribünlere üçlü çektirip alkış alan Meral Akşener, bir yıl sonra yapılan ilk seçimde İP’in kullanım haklarını ve hatta tapusunu CHP ve HDP’ye teslim etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.727 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar