Türbe kargocusu yanındaki Serok Ahmet değil mi?

          Sorumuzu baştan sorarak konuya girelim. Suriye’nin kuzeyinde sözde Kürdistan’ın bir parçasını kurmak isteyen PKK’nın Suriye kolu YPG için “Bizim için YPG terör...

          Sorumuzu baştan sorarak konuya girelim. Suriye’nin kuzeyinde sözde Kürdistan’ın bir parçasını kurmak isteyen PKK’nın Suriye kolu YPG için “Bizim için YPG terör örgütü değildir. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.” , “Türkiye’nin beka problemi yok. YPG bize saldırmaz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Süleyman Şah türbesini sürekli diline dolamasının anlamı nedir?

          Terör örgütü YPG’ye sahip çıkıyorsan Türk tarihinden, Türk atalarından, Türk topraklarından sanane ki Kemal Kılıçdaroğlu?

          Geçtiğimiz haftalarda TV100’de katıldığı canlı yayın programında yine Süleyman Şah türbesi üzerinden nutuklar atarken, program sunucusunun ‘Emevi Camii’nde namaz kılma’ ve ‘Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması’ tartışmalarında ön plandaki isim olan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Millet İttifakı içinde bir görüntü çizmesinin çelişki oluşturup oluşturmadığı sorusu karşısında gözüne far tutulmuş tavşan gibi oldu. “Kem küm” demekten cümle kuramadı.

          “Bu konuları hiç Sayın Davutoğlu ile görüşmedik. Ama ben eleştirilerde kendime göre haklı olduğumu kabul ediyorum. Belki oturur Sayın Davutoğlu ile görüşülür. Belki bizim bilmediğimiz başka gerekçeler var, bize söylenir“ sözleriyle konuyu geçiştirdi.

          Süleyman Şah türbesi taşınırken dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu idi. Namıdiğer “Serok Ahmet” olayın her anında “Stratejik Derinlik” politikalarını uyguluyordu. Terör örgütü PYD/YPG ile görüşmeleri hep o organize ediyordu. Hatta HDP’li Sırrı Süreyya Önder TBMM kürsüsünden “Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasını Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile beraber ben organize ettim. Davutoğlu, PYD’ye teşekkür etti. Ben bunu rüyamda görmedim. Sayın Davutoğlu kalksın, teşekkür etmedim desin. Ben kendimden uydurmuyorum. Süleyman Şah türbesi için, sonradan bakan yaptığınız arkadaş da bunun şahidi, ben de bir tarafıyım, öyle kafadan atmıyorum, üfürmüyorum.” açıklamasını yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.728 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.719 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar