Tartışılan başıboş sokak köpekleri meselesi ve istismarları

Bugünlerde “Başıboş Sokak Köpekleri Meselesi” gündemin başlıca konularından biri…

Bu gündem aslında son yıllarda hep tartışılıyor ama en çok yoğunlaşmanın yaşandığı sanırım bu son aylar oldu. İktidar, muhalefet, yazarlar, yorumcular, sanatçılar, sporcular, hayvanseverler ve çeşitli dernekler bu konuda sosyal medya yahut tartışma programlarında sık sık görüşlerini bildiriyorlar.

‘Başıboş Sokak Köpekleri’ hiç tartışmasız çözülmesi gereken bir meseledir. İnsanların canını, sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden bu meseleye köklü ve hızlı bir makul çözüm bulunmalıdır. 4 milyon başı boş köpek nüfusundan bahsediliyor.

‘Başıboş Sokak Köpek’ saldırıları yüzünden kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı, kaç kişi sakat kaldı. ‘Başıboş Sokak Köpekleri’ sadece insanlara değil, diğer hayvanlara da saldırıyor. Öyle ki, geçen günlerde bir video izledim, sokak köpekleri bir köpeği aralarına almış adeta parçalıyorlardı. Birçok kere arabaları parçalayan sokak köpekleri görüntülerini de herkes izlemiştir. Sahibi olmayan, kontrol altında tutulmayan, güvenliği alınmayan her köpek tehlike arz etmektedir.

Bazen de Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully gibi tehlike arz eden cins köpeklerin sahibi, önlemini almadan toplum içinde onları dolaştırması birçok tehlike yaratabiliyor. Tasmasız, ağızlıksız, kontrolsüz gezdirildiğinde bu ırk köpeklerin birçok saldırı gerçekleştirdiği arşivlerde bulunmakta ve bu tehlikeli durum da halen devam etmektedir.

Sokaklarda, caddelerde, mahallelerde, parklarda, AVM önlerinde sürüyle gezen sokak köpekleri konusu artık köklü çözüm yolları bulunarak tartışma konusu olmaktan çıkarılmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tartışılan başıboş sokak köpekleri meselesi ve istismarları 28 Mayıs 2024 | 1.330 Okunma DEM 4 sorunun cevabını 4 gözle bekliyor 24 Mayıs 2024 | 6.629 Okunma DEM’li avarel ve medya çetesinin ikiyüzlülüğü 16 Mayıs 2024 | 5.951 Okunma Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.783 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar