Sevindiler, heyecanlandılar ve öfkelendiler...

          ABD dâhil 10 ülkenin büyükelçisinin “Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı” içerikli skandal bir bildiriyle Türkiye’nin bağımsızlığına müdahale etmeye...

          ABD dâhil 10 ülkenin büyükelçisinin “Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı” içerikli skandal bir bildiriyle Türkiye’nin bağımsızlığına müdahale etmeye kalkması, Türkiye’deki muhalefeti oldukça heyecanlandırmış, umutlandırmış ve mutlu etmişti. Nasıl etmesin ki, yıllarca kendilerinin yapmış olduğu “Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı” propagandası ilk defa toplu bir vaziyette 10 ülkenin resmi bildirisine konu olmuştu.

          10 ülke büyükelçisinin egemenliğimize bu şekilde kastetmesi milli bir mesele olmuştu ve bu tavır karşısında milli bir duruş sergilenmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Türkiye adına “Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim. Ne yapması gerektiğini söyledim. ‘Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz’ dedim. Bunlar Türkiye’yi tanıyacaklar. Türkiye’yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler” şeklinde ortaya koyduğu milli duruşunu sergiledi.

          Cumhurbaşkanı Erdoğan bu milli duruşu gösterirken, CHP ise bu milli duruşun sergilenmesi halinde Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini Lawrence kılıklı Ünal Çeviköz’ün ağzından “Ülkemizde görev yapan 10 Büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi Türkiye’nin uluslararası alandaki yalnızlığını telafisi olmayan bir boyuta taşıyacaktır. Dışişleri Bakanının bu hatadan dönülmesi için gereğini yapacağını umuyorum. Aksi takdirde görevden affını istemesi gerekir” sözleriyle duyurmuştu.

          CHP’nin ana beyni Ünal Çeviköz CHP’ye bu şekilde yön verirken, yönlenen Kemal Kılıçdaroğlu da bu yönde açıklamalar yaptı.

          Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli duruşu sonuç verdi ve o skandal bildiriye imza atan başta ABD “ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı sorunların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder” açıklamasını yaptı, diğer ülkeler de bu açıklamayı paylaşarak skandal bildiri konusunda geri adım attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.727 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar