Rol kapmaya, konum aramaya, malzeme vermeye gerek var mı?

         MHP’nin geçtiğimiz hafta sonu Kızılcahamam’da yetkili kurulları ve milletvekilleriyle parti kampı vardı. Türkiye’yi ve dünyayı ilgilendiren konularda parti içi eğitim...

         MHP’nin geçtiğimiz hafta sonu Kızılcahamam’da yetkili kurulları ve milletvekilleriyle parti kampı vardı. Türkiye’yi ve dünyayı ilgilendiren konularda parti içi eğitim toplantıları yapıldı. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ise basına açık ve kapalı bölümlerde güncel-gündem konuları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Kapalı “bilgilendirme-değerlendirme” bölümünde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “hukuki kaos ve kriz peşinde koşanlara” yönelik uyarılarda bulunmuştu ve bu uyarılar da basında geniş yer buldu.

         MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanlığı seçimlerini açık ara farkla kazanacağını ama birilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü kesmek için geçmişte 367 kaosu gibi hukuki kaos peşinde olduğunu vurgulamış ve bunun için gündem yaratma adına Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve benzerlerinin, tıpkı geçmişte yaşanan ve tarihe 367 krizi olarak geçen gelişmelerde görüldüğü gibi, siyasi kriz ve kaos umanların devreye sokulabileceğini ifade ederek “Şayet bu maksatlı ve mesnetsiz tartışma genişletilip, Sabih Kanadoğlu ve buna benzer kuşkulu isimler ortamı germeye kalkışırlarsa üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayız, çekinmeyiz, geri durmayız. Nitekim Cumhurbaşkanı’nın en az üç dönem seçilebilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemenin yapılmasına var gücümüzle çalışır, bunu da başarırız. Hiç kimse bulanık suda balık avlamasın, kutuplaşmadan rant devşirmenin hevesine kapılmasın, Sayın Erdoğan’ın önünü keseceğini zannetmesin, ham hayal peşinde de koşmasın” şeklinde hem bilgilendirme yapmış hem de çok net uyarı mesajları vermişti.

         Çünkü muhalefetin kendi adına ölüm-kalım meselesi gördüğü 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için her yolu deneyeceği bilinen bir gerçektir. Dahası Türkiye’nin bölgesel ve küresel gelişmeleri yönlendirici etkisinden rahatsız olan bazı uluslararası çevrelerin de Cumhurbaşkanı seçimleri üzerinden ülkemizin kendi iç gündemine hapsolması ve şayet başarabilirlerse siyasi belirsizlikler oluşturabilmeyi amaçladıkları açıktır.

         CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine 6 muhalefet partisi genel başkanının 12 Şubat Cumartesi günü çalışma yemeğinde bir araya geleceğinden bir hafta önce bu mesajın verilmesi, bu manada parti içi bilgilendirilme yapılması “kaos ve kriz zemini arayanlar” karşısında ön alma adına örnek bir liderlik tavrı olmuştur.

         Zaten Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da, MHP’nin Kızılcahamam’da yapılan kampında değerlendirilen bu konunun üzerinden sadece 1 gün geçtikten sonra “Kambersiz düğün olmaz” misali kendinin hücre evi olan Cumhuriyet gazetesine “Hiçbir rejim değişikliği bahse konu değil. Zaten cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye bir rejim yok. Ucube bir sistemdir bu. Erdoğan’ın 3’üncü kez aday olması mümkün değil. Anayasa, TBMM bir erken seçim kararı almazsa aday olamaz diyor.” yorumunda bulunarak MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi haklı çıkartarak konuya başını uzatmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.729 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.180 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.721 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar