Koray Aydın sizin partiyi kim kurdurdu, iradeniz kimde?

          Gündem gündem üstüne binince İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Sözcü gazetesinde Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamaları...

          Gündem gündem üstüne binince İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Sözcü gazetesinde Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamaları yorumlayamamıştım. Gerçi Koray Aydın’ın açıklamalarıyla ilgili sosyal medyadan iki tane twit atmıştım.

          Koray Aydın’ın röportajında en ilginç olan nedir biliyor musunuz? Koray Aydın’a soru soran Ruhat Mengi de İP’in kurucuları arasında yer alıp, sonradan Meral Akşener’i “İlkelerin olması, siyasetçide çok önemli. Bir bakıyorsunuz güveniyorsunuz, yaklaşıyorsunuz yanına ama hayır o da göründüğü gibi değil. Başka bir şeyler var arkasında ve halktan gizliyor. Türkiye’nin şanssızlığı siyasetçilerin bunu gizlemesi.” sözleriyle eleştirerek istifa etmişti.

          Keşke aynı röportaj içinde Koray Aydın da Ruhat Mengi’ye bu istifasının ve cümlelerinin anlamını sorsaydı.

          Ya da “gizli işler çeviriyor” diye istifa eden Ruhat Mengi’ye bir soralım: “Gizli işler çevirenleri” niçin cilalamaya devam ediyorsun?

Gelelim röportajın gündem olan başlıklarına.

          Ruhat Mengi “Tansu Çiller’in parti kuracağı, hatta örgütlenmeyi tamamladığı iddiası var. Bu parti kurulursa merkez sağda bir değişikliğe sebep olabilir mi?” diye sormuş, Koray Aydın da “Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti’dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok. Tansu Çiller, AK Parti’den oy koparan İYİ Parti’nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, “İYİ Parti’nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır” anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkânları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir. Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir. Tansu Çiller’in de itibarı yok, ciddiye alan da yok. Biz de parti olarak ciddiye almıyoruz. “ şeklinde cevap vermiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.728 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.719 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar