"Kobani'ye asker gönder, Afrin'e asker sokma" diyen ihanetçi!

          Geçtiğimiz hafta TBMM’de oylanan Irak ve Suriye tezkeresi milli duruşun, ihanetin, tiyatronun hangi partiler nazarında sergilendiğini herkese göstermiştir. AK Parti ve MHP tezkere konusunda dimdik dururken, CHP...

          Geçtiğimiz hafta TBMM’de oylanan Irak ve Suriye tezkeresi milli duruşun, ihanetin, tiyatronun hangi partiler nazarında sergilendiğini herkese göstermiştir. AK Parti ve MHP tezkere konusunda dimdik dururken, CHP HDP’den aldığı talimatı harfi harfine uygulayarak resmen ihanetin yanında yer almıştır. CHP-HDP ortağı İP ise “Evet” oyu kullanmış görünse de oylama esnasında çoğu elini dahi kaldırmamış, bazı milletvekilleri açıktan “Hayır” verdiğini açıklamıştır. Zaten onların tezkere duruşu dostlar alışverişte görsün mantığıyla geliştiği için sadece tiyatrolarını oynadılar.

          Kemal Kılıçdaroğlu, İP’in istişareli tiyatrosunu bildiği için rahatlıkla “‘Evet’ deseydik Cumhuriyet’e ihanet etmiş olurduk” açıklamasını yaptı. Senden habersiz nefes alamayan ortağın sözde “Evet” demedi mi Kemal efendi?

          Meral Akşener’in partisi de oynadığı rolünü çok iyi bildiği için “Sen bize nasıl Cumhuriyete ihanet eden muamelesi yapıyorsun?” diyemedi. Niye desin ki, meclise CHP sayesinde girmiş bir parti olarak “yat” diyorlar yatıyor, “kalk” diyorlar kalkıyor.

          İP kendilerini “ihanetçi” olarak suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşılık vermedi ama televizyon programında ısrarla bundan önce aynı metin içerikli tezkerelere “Evet” oyu veren CHP’nin bu tavır değişikliği sorulunca İP’li yetkili Müsavat Dervişoğlu “İşi siyasallaştırmadan anlatmaya çalışayım; bu iki tezkere arasında üzerinde tartışılacak bir şey yok ise ilk tezkereye evet deyip bugün hayır diyenin durumu tartışılır. CHP’nin durumu tartışılır” demek mecburiyetinde kaldı.

Gazeteciler sormasa o topa da hiç girmeyecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.726 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar