İmamoğlu'nun ataları kim?

          Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun “Verilmeli” isimli şiirinin bir bölümünde “İnatla girmeyin soy sop faslına/Kurtsa kurt, itse it döner aslına” şeklinde dizeleri...

          Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun “Verilmeli” isimli şiirinin bir bölümünde “İnatla girmeyin soy sop faslına/Kurtsa kurt, itse it döner aslına” şeklinde dizeleri vardır. Ekrem İmamoğlu’nun Yunanistan gezisine dair Yunan medyasında çıkan haberlere, yorumlara bakınca bu şiir aklıma geldi. Bir soy-sop araştırması yahut bu manada bir takıntı adına bu yazıyı yazmıyorum. Fakat Yunan medyasının Ekrem İmamoğlu hakkında İstanbul seçim sonuçlarından bu yana yazdıklarına ve Ekrem İmamoğlu’nun onlara karşı suskunluğuna bakınca bir tuhaflık hissediyorum.

          Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimlerini kazanınca Yunan medyası “İstanbul’u fetheden Yunanlı”, “Pontus kökenli bir Rum”, “Ayasofya’nın intikamı”, “İstanbul’un yeni başkanı bir Pontus” manşetleri atmıştı. Bu başlıklar bir hayli tartışılmıştı.

          Bu elbette Yunan medyasının Yunan lobisini güçlü göstermek adına bir algı ve propaganda çabası olabilir.

          Bu manşetlerden bağımsız söylüyorum, Ekrem İmamoğlu’nun Yunanistan ilişkisi gerçekten karşılıklı sevgiye dayanıyor. Birbirlerini hiç incitmiyorlar. Yunanistan eski başbakanları bile Ekrem İmamoğlu’nu ziyarete geliyor. Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu bizzat onu ziyarete gelmişti.

          Ekrem İmamoğlu da geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ı ziyaret etti ve bu ziyarette Başbakan Miçotakis’le de bir görüşme gerçekleştirdi. Aynı zamanda Yunanistan’ın eski Başbakanları Yorgo Papandreu ve Aleksis Çipras ile de bir araya geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.728 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.719 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar