İlber Ortaylı'ya gülünür mü, ağlanır mı?

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek’in bugünkü (10.02.2022)’’ İlber Ortaylı'ya gülünür mü, ağlanır mı? ‘’ başlıklı yazısı.

          İlber Ortaylı eskiden büyük saygı duyduğumuz ve kendi alanında “bir bilen” olarak dikkatle takip ettiğimiz biriydi. Birçok Ülkücü, MHP’li de kendisini Türk tarihini anlattığı için severdi. Çekik gözleriyle bize Orta Asya bilgesi gibi görünürken, onun içinden Tunç Soyer gibi birini savunan avukat ve işine geldiği gibi konuşan bir şovmen çıkınca bize uzak biri olduğunu acı bir şekilde anladım. İlber Ortaylı o dönem cezaevindeki Ülkücülere işkence eden askeri Savcı Albay Nurettin Soyer ve oğlu Tunç Soyer’i savunmakla yetinmemiş, bir de bunları savunmak için MHP’lilere “MHP’liler takımına tam gülünür” ukalalığında bulunmuştu.

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de bu ukalalığa “MHP’lilere Tunç Soyer’den dolayı gülen birisi 12 Eylül’de ağlayan, acı çeken, işkence ve eziyetlere mahkum edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket’le alay ediyordur. Bunun anlaşılır, anlatılır, kabul ve izah edilir yanı da yoktur. Sayın Ortaylı Nurettin Soyer hayranı, Tunç Soyer müdafi olabilir, ancak Milliyetçi-Ülkücü Hareket sırtından kurban kesemez, ahkam kesemez, totoloji yaparak, polemik üreterek, yanlışa kılıf bularak hiçbir yere varamaz. Anlayan anlamıştır herhalde, tavsiyem Sayın Ortaylı gülmeye devam etsin, ama haline...” tepkisini göstermişti.

          İlber Ortaylı mesele CHP’liler olunca tuhaf bir gayrete girişiyor. CHP söz konusu olunca taktiği hemen “İhaneti gizle, meşrulaştır ve CHP’yi haklı çıkar” halini alıyor.

          “Sağdan CHP’ye oy taşıdık” diyerek bununla övünen, CHP-HDP ortağı İP’in konferans programlarından pozlar veren İlber Ortaylı sanırım, “körle yatan şaşı kalkar” halini yaşamaktadır.

          İlber Ortaylı geçtiğimiz günlerde Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuşmuş. Açıklamalarına bakınca artık şaşı halinin, idrak körlüğüne ve CHP yancılığına doğru ilerlediği anlaşılıyor. İlber Ortaylı röportajında “10 yaşındaki çocuklar siyasette kullanılmaz. Böyle kel alaka siyasi laf, kendisinin bilmediği şeyleri tekrarlatıp gülmek zevzekliktir“ demiş…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.730 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.180 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.721 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar