HDP'siz fotoğraf gizli destek oyunu

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek’in bugünkü (15.02.2022)’’ HDP'siz fotoğraf gizli destek oyunu ‘’ başlıklı yazısı.

          HEP ikili, üçlü toplanıyorlardı sonunda beşlik simit gibi sırıtarak ilk defa yanyana geldiler. Yuvarlak düşüncelerini yuvarlak masada buluşturdular. Tek eksik 7. ortak HDP’nin olmayışıydı. HDP ile yanyana ittifak yapıyor görüntüsü vermemek için akıllarınca “zillet beyinleriyle” strateji yapıyorlar. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu her konuda ikiz kardeş gibi davranıyor ama iş HDP ile ittifaka gelince “gizli, maskeli, örtülü” davranmaya gayret gösteriyor.

Bunu bizzat HD(P)KK’lı Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk’ün açıklamalarından öğrenmiştik.

          Sırrı Süreyya Önder İmralı’da teröristbaşı Öcalan ile görüşmüştü. O diyalogda Sırrı Süreyya Önder Öcalan’a “Kılıçdaroğlu ile görüştük” bilgisi veriyordu. Öcalan da “İyi yapmışsınız. Ne diyorlar, nasıl yaklaşıyorlar?” diye soruyor, Sırrı Süreyya Önder de “Özet olarak bizim kendilerini desteklememizi ve bunu gizli yapmamızı istedi” cevabını veriyordu. Kemal Kılıçdaroğlu 2014 yılında HDP ile gizlice bu ittifakı kurmaya çalıştı ama bu konuda anlaşamamışlardı. Kemal Kılıçdaroğlu bunu 2019 yılında denedi ve başarılı oldu. Çünkü 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP Genel Başkan Yardımcılarına bile ailece HDP’ye “barajı aşsın” diye oy verdirmişti. Bu sefer HDP’den destek almaya yüzü vardı.

          2019 yerel seçimlerinden önce de HDP’li Ahmet Türk ile gizli olarak tasarladığı ve sonradan bir kahvaltılı görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme deşifre olunca Ahmet Türk yerel seçim ittifakını görüştüklerini, “Görüşme teklifi onlardan geldi. (Kemal Kılıçdaroğlu’ndan)” diye duyurmuş ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun gizlilik çabasını “Sayın Kılıçdaroğlu’nu biliyorsunuz. Öyle çok açık konuşmaz” diyerek ortaya koymuştu.

          Yani Kemal Kılıçdaroğlu dün Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk ile nasıl bu manada görüştüyse, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri toplantıda da “HDP ile görünmeden” onun etinden, sütünden, derisinden yararlanma peşindedir. Kemal Kılıçdaroğlu bunun karşılığında seçimi kazanırsa, terörist Demirtaş ve PKK’lı diğer teröristleri cezaevinden çıkaracak, kayyum atanan belediyeleri HDP’ye geri verecek, 2012 yılında “4 parti anlaşırsa Öcalan’ın ev hapsi bizim için mesele olmaz” diyordu, herhalde Öcalan’ı ev hapsine alacak ve PKK açılımı başlatacaktır. Kurulan tezgâh ve anlaşma özetle budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.728 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.719 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar