HDP'li oyunlarda Heval Meral'in hayalleri!

          CHP’nin başını çektiği ittifak, 2023 seçimleri için hâlâ bir çıkış yolu arıyor. HDP’siz bir yol alamayacağını bilen Kemal Kılıçdaroğlu...

          CHP’nin başını çektiği ittifak, 2023 seçimleri için hâlâ bir çıkış yolu arıyor. HDP’siz bir yol alamayacağını bilen Kemal Kılıçdaroğlu onlara “PKK açılımı” vadederek onları el altında tutma kartını oynadı. CHP ve HDP ile nasıl bir anlaşmaya vardıysa, Meral Akşener kendini “Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakanlığa adayım” diyerek adaylık dışına aldı. Yanındaki hormonlu tipler, bu tavrından dolayı Meral Akşener’e kutsaliyetler yükleyip pazarlamaya çalışsa da CHP ve HDP’nin kurduğu oyun neyse ona razı olduğunu gösteriyor. Ama Meral Akşener’in MHP’ye operasyon yapıldığı dönem “Ben Başbakan olacağım” tekrarı ve “Yurtta sulh cihanda sulh” sloganıyla Türkiye’yi gezdiği günleri de unutmadan edemiyoruz.

          MHP’ye operasyon yapılmak istenmiş ama başarılı olamamışlardı. 15 Temmuz hain darbe girişimiyle de Türkiye üzerinde operasyon yapmak istediler ama onda da başarılı olamadılar.

          Meral Akşener, 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi Türkiye’nin neresine giderse gitsin konuşmalarının en anlamsız yerlerinde “Yurtta sulh cihanda sulh” ifadesini kullanıyordu. 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanlar ise ne tesadüftür ki, o karanlık gece “Yurtta Sulh Konseyi” ismini kullanan karanlık yüzler olarak ortaya çıkmışlardır. “Yurtta Sulh Konseyi” içinde hangi siyasi kimlikler var, 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı kim Cumhurbaşkanı, kim Başbakan olacaktı hâlâ aydınlatılmamıştır.

          Meral Akşener’in niçin “Ben Başbakan olacağım” ve “Yurtta sulh cihanda sulh” papağanlığını birbirine bağlı yaptığına dair şüpheler hâlâ kalkmamıştır. Bu şüpheler kalkmadan yine “Ben Başbakan olacağım” diye ortalığa düşmesi elbette dikkat çekmektedir. Elbette bir siyasinin “Ben Başbakan olacağım” demesi normaldir. Normal olmayan, FETÖ’ye yakın olan, tüm FETÖ’cülerin desteklediği birinin “Yurtta sulh cihanda sulh” diye Türkiye’yi gezmesi ve 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanların kendine “Yurtta Sulh Konseyi” adını koymuş olmasıdır. Hem de seçimden yeni çıkılmışken “Ben Başbakan olacağım” repliğini hiç bırakmaması da yanında cabası olmuştu.

          CHP, HDP, İP, FETÖ ve diğerleri neyin hazırlığında acaba? “Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakanlığa adayım” diyerek ve HDP’yi savunarak, CHP’nin PKK açılımını “Kılıçdaroğlu açılım süreci için Meclisi işaret etti. Bunu ilk defa söylemiyor” sözleriyle destekleyerek geri çekilmesi CHP, HDP, İP ve diğer yancıların beraber oturup karar aldıklarını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.727 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar