HD(P)KK ve ortaklarının Doğu Türkistan istismarı!

          Doğu Türkistan davası Türk milletinin kanayan bir yarasıdır. Çin, Doğu Türkistan’ı işgal ettiği günden bu yana Uygur Türkleri üzerinden asimilasyonu, zulmü, şiddeti...

          Doğu Türkistan davası Türk milletinin kanayan bir yarasıdır. Çin, Doğu Türkistan’ı işgal ettiği günden bu yana Uygur Türkleri üzerinden asimilasyonu, zulmü, şiddeti, baskıyı bir an olsun terk etmedi. Bu durum saklanabilecek ve görmezden gelinecek bir durum da değildir…

          Çin’in Doğu Türkistan üzerindeki zulmü, baskısı Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok uluslararası kuruluş tarafından raporlarla belgelenmiş durumdadır.

          Ama dünya milletleri bu meseleye “insanlık dramını sona erdirelim” anlayışıyla bakmıyor. Onlar kalıplaşmış bir şekilde “Doğu Türkistan meselesini Çin üzerinde ekonomik, askeri ve siyasi rekabette kullanalım” ölçüsünde bakmaktadır. Yoksa dünya genelinde milyonlarca insanın ölümünden baş sorumlu olan ABD için Doğu Türkistan’daki baskıdan, zulümden ve şiddetten bir insanlık duruşu beklemek hayalcilik olur. Dünyaya “Doğu Türkistan konusuna hassasiyetle bakıyor” imajı veren ABD’nin bu konudaki bakışı da, duruşu da yine emperyalist içgüdülerini tatmin etmeye yöneliktir. “Uygur Türkleri için ilgileniyor” gözüken ABD’nin, Irak’taki Türkmenleri işgal sırasında hem kendisinin hem de Barzani’ye nasıl ezdirdiği ortadadır. Suriye’de PKK’nın uzantısı YPG’ye tonlarca silah yardımı yaparak oradaki Türkmenleri nasıl ezdirdiği ortadadır.

          O yüzden ikiyüzlü ve sadece kendi çıkarlarını düşünen dünya milletlerinden bir fayda gelmeyeceği ve Doğu Türkistan konusunda Türkiye dışında diplomatik manada sağlıklı bir adım atacak ülkenin olmadığı çok net görülmelidir.

          Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz ay Türkiye’yi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Bakanlıkta yaptığı görüşmeye ilişkin “Uygur Türklerine ilişkin hassasiyetimizi ve düşüncelerimizi ilettik” ifadesi önemlidir ve bu sözün takibi AK Parti hükümeti tarafından sürdürülmelidir.

          Çünkü Doğu Türkistan meselesinin ne uluslararası arenada ne de Türkiye’deki ikiyüzlü muhalefet nazarında istismar malzemesi yapılmasına müsaade edilmemelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.735 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.182 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.723 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 229 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 290 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar