Atatürkçü İzmir'in HDP'ye uygun başkanı: Tunç Soyer

          İzmir’in siyasal tercihleri gerçekten bir paradoks halidir. İzmir, CHP’nin “Biz odun koysak kazanır”, “Biz ceketimizi assak kazanır” diye baktığı bir şehirdir. Zaten bunun...

          İzmir’in siyasal tercihleri gerçekten bir paradoks halidir. İzmir, CHP’nin “Biz odun koysak kazanır”, “Biz ceketimizi assak kazanır” diye baktığı bir şehirdir. Zaten bunun örneğini de Tunç Soyer gibi birinin bu şehirde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak oturmasını gösterebiliriz. İzmir’in en büyük paradoksu da bol bol Atatürk, Cumhuriyet nutuklarının atıldığı, İzmir Marşı’nın olur olmaz her şeye alet edildiği bu şehirde, Tunç Soyer gibi birinin İzmir’i yönetmesidir.

Tunç Soyer, İzmirlilerin “Göreve geldikten sonra gerçek yüzünü gördük” diyeceği biri değildir.

          Tunç Soyer, bundan önce 2009 ve 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Seferihisar Belediye Başkanı seçilmiş biridir. Seferihisar Belediye Başkanı iken CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmıştır.

Seferihisar Belediye Başkanı iken alenen PKK’ya sahip çıkan biriydi.

Ne yapmıştı mesela?

          HDP'nin İzmir'de Ağustos 2017'de yaptığı "Vicdan ve Adalet" mitingine katılmış ve "Sizin gücünüzü artırmak için elimden gelen desteği vereceğim" diye konuşma yapmıştı.
PKK'nın belediye imkânlarını kullanarak hendek terörü estirdiği Diyarbakır'ın Sur ilçe belediyesine kayyum atanmasını “Kayyım halkın iradesine darbedir, bizim Sur halkıyla kardeşliğimizi bozamaz” şeklinde eleştirmişti.
Askerimiz, polisimiz Sur’da PKK temizliği yaparken “Gerçekten kahroluyoruz, uzakta olmak, bir şey yapamamak, elimizden bir şey gelmemesi, bizi son derece üzüyor. Gitmek istiyoruz bir yandan, ama görüyoruz ki, orada bırakın bizim gibi sıradan insanları, milletvekilleri, üst düzey yöneticiler bile giremiyorlar içeri. Çok sıkı bir denetim olduğunu duyuyoruz” (Hendek-Çukur eylemlerindeki PKK’lılara destek) açıklamasını yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.735 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.182 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.725 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 229 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 290 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar