Alevi gündemi ve Cemevi ziyareti

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek'in bugünkü (12.08.2022)''Alevi gündemi ve Cemevi ziyareti'' başlıklı yazısı.

Türkiye’de bir Alevi-Sunni ayrışması gerçekleştirmek düşmanın yıllardır masasının hemen üzerinde ve elinin hemen altında tuttuğu bir plandır. Bu konuda da defalarca çeşitli provokasyonları denediler. Etkili olanlar oldu, etkili olmayanlar da… Bu plan her daim güncelliğini koruduğu için İslam temelinde buluşan Sünni ve Alevi vatandaşlarımız her daim dikkatli olmalıdır. Alevileri dışlayan vardır, Alevileri istismar eden vardır. Bunun örneklerini de geçmişte çok gördük. Ama sağduyulu insanlara düşen bu ayrıştırma tohumlarının yeşermesine fırsat vermemektir. Daha önce bir başyazımda da vurgulamıştım. 15 Temmuz’da FETÖ’cü Tuğamiral Sinan Sürer’in çekmecesinde bulunan ve yabancıların hazırladığı kaos planınında ne yazdığı bilgisini gazeteci Nedim Şener bir yazısında şöyle ifade etmişti; Belgeyi hazırlayanlar şunları yazmış: “Alevileri destekleme konusunun üzerine çok çalışılmalı ve imkânların yüksek olması gerekmektedir. Aleviler, içlerinde bir ya da iki grup hariç olmak üzere silahlı mücadeleye yöneltilmemelidir. Aleviler, vandalizm şeklindeki eylemler ve uzun süreli eylemlerde çok faydalıdırlar.”

Küresel güçlerin karanlık dehlizlerinde hazırlanan Alevi-Sunni kaos planlarını, Türkiye’de uygulamak isteyen birçok hücre yok mu?

Mesela bazı ele geçirilmiş yahut özel açılmış ve kaos için kullanılan cemevlerinde PKK’lı, DHKP-C’li, MLKP’li, TİKKO’lu teröristler için sahiplenici cenaze törenleri yapılmıyor mu?

"Yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur" diyen Hacı Bektaş Veli’yi rehber edindiğini söyleyen, duvarlara resmini asan cemevlerinden masum insanları öldüren teröristlere kutsama olur mu?

Hz. Ali’nin, Hacı Bektaş Veli’nin yolundan yürüyenlerin katiller sürüsüyle, terör örgütleriyle işi olur mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.714 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.173 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.710 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 226 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar